Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern München: Müllernek meg kell találnia önmagát

Egyelőre jól sikerültnek lehet nevezni Jupp Heynckes harmadik regnálását, lévén a 72 esztendős német szakember két meccsből kettőt nyert a bajor sztárcsapattal. Robbenék legutóbb a Celticet verték simán 3-0-ra, a Bajnokok Ligája csoportkörében.

heynckesmüller001

Komoly javítani valója volt hét közben a Bayern Münchennek a Bajnokok Ligájában. A „Bőrnadrágosok” az előző fordulóban csúfos vereséget szenvedtek a Paris Saint-Germain otthonában. Most egy kicsit sikerült kiengesztelniük a szurkolóikat, ám még ők is láthatták, hogy bizony még van hova fejlődnie mind a játékuknak, és a lelkesedésüknek is.

Carlo Ancelotti menesztését sokan szerették volna pusztító tűzként értelmezni, ugyanis a hírek szerint több kulcsember is elégedetlen volt mind a saját, mind a csapat helyzetével. A hőzöngők közé tartozott a gárda egyik világbajnoka, Thomas Müller is. Jelenleg a német támadó a Bayern csapatkapitánya, amíg Manuel Neuer kapus a sérültlistát „erősíti”. Valószínűleg a csapat életében betöltött szerepe miatt is, de éppen Müllert emelte ki Heyckes a mai sajtótájékoztatóján:
„Amikor világossá vált, hogy újra a Bayern edzője leszek, érdekes volt, ahogy a játékosok kapcsolatba léptek velem. Thomas már akkor is tudta, hogy mit kell tennie. Érdekes volt újra kapcsolatba kerülni. Azt hiszem, hogy Thomasnak több mérkőzésre van szüksége, hogy megtalálja a régi formáját. Szombaton és vasárnap is kezdő volt, 13 kilométereket futott, fontos volt ez számunkra, mert megmutatta a nélkülözhetetlenségét. Nagyon jó volt a Celtic ellen, nem csak a gólja miatt, hanem azért is, mert igazi kapitány volt. Az elkötelezettsége példaértékű, így ismét kulcsszereplővé kell válnia.” – nyilatkozta a mönchengladbachi edzőlegenda.

Balogh József