Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: a Columbus simán ütötte ki New York-i ellenfelét! – videóval

Mára virradó hajnalban is folytatódtak az MLS, azaz a tengerentúli profiliga rájátszásának küzdelemei! Lejátszották a Keleti Főcsoport másik elődöntőjének is első meccsét, melyen a Columbus Crew otthonában a New York City kapott egy négyest, és nagy eséllyel Villáék számára nincs már csak egy meccs a playoffból!

IMG_20171101_063802Meram (a labdával) is betalált a City kapujába – ő lőtte a Columbus Crew harmadik gólját a kiütéses siker során! (forrás: twitter.com/ColumbusCrewSC)

A Columbus Crew – New York City MLS Keleti Főcsoport-elődöntő odavágóján is bebizonyosodott, hogy nem minden a labdatartás. A hazaiknál csupán összességében 37 százalékban birtokolták a labdát, de nagyszerű volt a hekyzetkihasználásuk. Az előző körben az újonc Atlanta Unitedet kiejtő klub már a 6. percben előnybe került Kamara révén (1-0), és hiába volt náluk jóval kevesebbet a labda a szünetig is, mégis a Crew többször talált kaput, mint a City – e tekintetben 3-1 volt a félidei állás. Gólokat számítva lehetett volna 1-1 is, ugyanis egy hátra passzolt labdát szórt el a Columbus, melyre David Villa csapott le, majd megiramodott, de végül a lövése nyomán a labda a bal kapufát talált el!

A folytatás után csak 7 perc telt el, és még nagyobb bajba került a vendég City, ugyanis Callens piros lapot kapott, megfogyatkozott tehát a Patrick Viera által irányított együttes. Ezután sem kellett sok ahhoz, hogy ezt ki is használja a Columbus, amely egy védelmi hibát követően támadhatott 4 játékossal a 2 védővel szemben! Higuaín labdaszerzése után az argentin a tizenhatosnál a bal szélre tette ki a labdát, melyet Artur bevágott, így megduplázta a Crew előnyét (2-0)! Bő 10 perc elteltével már 3 volt közte, ugyanis Meram nagy lökete vágódott a kapuba! A labdába még Johnson hálóőr belekapott, de úgy tűnt, foghatta volna, mindesetre ez nem sikerült, így komoly hátrányba került a New York-i gárda (3-0)! A 78. percben azért csak összejött a City részéről a szépítés, melyet az első playoff gólját szerző David Villa hozta össze! A spanyol csatár felé belőtt labdába a védő belekapott, majd a felpattanó játékszert kegyetlenül vágta be a hispán (3-1)! Ám ezzel még nem ért véget a gólmaraton Columbusban, ugyanis a hosszabbítás 3. percében beköszönt még a Crew! Ekkor Afful lőtt elképesztő találatot, hiszen a tizenhatosnál labdát kapva az összes védőt beetette trükkjeivel, majd a kapussal szemben is győzött – ez volt főként a tálalás miatt a meccs gólja (4-1)!

A végeredmény arra enged következtetni, hogy a New York City ezúttal is elbukik a playoffban rögtön a klub első meccsén, hiszen már a párharc első találkozója alapján kijelenthető, hogy vajmi kevés esélye maradt Villáéknak a Keleti Főcsoport döntőjébe jutásra. A Citytől talán többet lehetett várni, de a Columbus idén elképesztő, és nagyon kijött eddig a Crew számára a lépés a rájátszásban. A hazaiak mai kiütéses sikeréhez kellett a jó helyzetkihasználás, ugyanis 7 kapura tartó lövéséből 4 bement a győztes klubnak, ami elég jó arány, hiába játszottak mezőnyben alárendelt szerepet, ha a kapu elé kerültek, akkor rögtön benne volt a pakliban, hogy gól lesz. A vége tehát kiütéses Columbus Crew siker lett, s a hazaiak négy találatát, négy különböző játékos szerezte!

MLS, Playoff, Keleti Főcsoport • Elődöntő, odavágó
Columbus Crew – New York City • 4-1 (1-0)
Helyszín: MAPFRE Stadium, Columbus – 14.416 néző
Gólszerzők: Kamara (6.), Artur (58.), Meram (69.), Afful (90+3.), ill. David Villa (78.)
Kiállítás: – , ill. Callens (52.)


Főcsoport-elődöntők a folytatásban

November 3., péntek
03:30 • Nyugati Főcsoport, visszavágó: Seattle Sounders – Vancouver Whitecaps (0-0)

November 5., vasárnap
01:30 • Nyugati Főcsoport, visszavágó: Portland Timbers – Houston Dynamo (0-0)
22:00 • Keleti Főcsoport, visszavágó: Toronto FC – New York Red Bulls (2-1) (ÉLŐ – Eurosport 1)

November 6., hétfő
01:30 • Keleti Főcsoport, visszavágó: New York City – Columbus Crew (1-4) (ÉLŐ – Eurosport 1)

Nagy Dávid