Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

David Villa már nem hisz a visszatérésben

Szinte hihetetlen, de az FC Barcelona és a Valencia korábbi támadója hamarosan már 36 éves lesz, de még mindig a világ egyik leggólerősebb játékosának számít. David Villa tavaly az MLS MVP-je lett, idén azonban mér a gólkirályi címről is lecsúszott.

 davidvilla001

A 2017-es év több szempontból is emlékezetes lesz az MLS-ben. A góllövőlista idén Nikolics Nemanja és David Villa versengéséről szólt. A küzdelmet végül a magyar támadó nyerte meg. Igaz, ha a rájátszást is beleszámoljuk akkor akár még be is foghatja kettősüket a Columbus Crew játékos, Ola Kamara.

Bár idén nagy elvárásokkal, és remek produkciókat bemutatva hasított a New York City FC, végül már a konferencia elődöntőben megálljt parancsolt nekik az imént említett Columbus. Mint kiderült ez a vesztes párharc jelentette Andrea Pirlo aktív játéktól való búcsúját is. Az olasz legendával ellentétben azonban David Villa még nem tervezi a visszavonulást. A spanyol csatár a 2015-ös szezonban játszott először a New York-i együttesben. Tudása pedig semmit sem kopott, maximum a gyorsasága, szemmel láthatóan még bőven megállná a helyét bármelyik topbajnokságban.

Villa azonban a Marca riporterének elárulta, hogy ő már csak az MLS-szel tervez karrierje „végóráiban”, főleg, hogy idén márciustól már nem is számít külföldinek, lévén megkapta a zöldkártyát.

„Nagyon boldog vagyok, tudom, hogy az emberek szeretettel emlékeznek rám, de most nagyon jól érzem magam itt. És nem is gondolom, hogy visszamegyek Európába.”

– fogadkozott ellentmondást nem tűrően a veterán gólgép.

Balogh József