Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: megtöri-e a Valencia lendületét a Barca? – Beharangozó

A spanyol bajnokság 13. fordulójában a szezon eddigi alakulását elnézve az egyik legjobban várt mérkőzés következik, amikor is a listavezető Barcelona a legkitartóbb üldözőjének számító Valenciához látogat – De nem elfeledve például a Realt vagy az Atléticót, nézzünk kicsit szét a többi pályán is!

Régi fényében tündököl a Valencia (Kép: Valencia CF Twitter)

A forduló pénteki nyitányán a Celta az eddig dicséretesen szereplő, ám azóta kicsit megtörni látszó Leganés ellen léphet előrébb a tabellán. Érdekes kis meccs kerekedhet a Balaídosban, tudván azt, hogy a Leganés eddigi 11 bekapott gólja így is a negyedik legkevesebb a bajnokságban!

Szombaton a két madridi gigászé a főszerep!
Előbb a Real Madrid fogadja abszolút győzelmi reményekkel a hátul kullogó Malágát. A bajnokságban eddig a várthoz képest messze alulteljesítő blancók helyzetét elég jól összefoglalta Marcelo, aki az APOEL elleni Bl-kiütés után elmondta, hogy remélik, most már visszataláltak a helyes útra. CR és Benzema duplázott Cipruson, a portugál két találatával ráadásul újabb Bl-rekordot állított fel, így most már igencsak jöhetnének a gólok a bajnokságban is tőle! Jó hír  az is a madridi szurkolóknak, hogy Gareth Bale felépült – már csak ne sérüljön meg újra (!), Sergio Ramos maszkban edzett orrtörése után; Marco Asensio ellenben 2-3 hétre kidőlt (…) A Malágá legyőzése kötelező feladat Zinedine Zidane legénységének, hiszen a Valencia – Barca eredményétől függően zárkózhatnak az éllovasokhoz.

Szombaton az Atlético Madrid késő este látogat a Levante otthonába. A találkozó érdekessége, hogy a liga két “döntetlen-királya” meccsel egymással (mindkét csapat 6-6 döntetlent számlál – a szerk.). Az AS Roma elleni Bl találkozón legutóbb újra nagyszerűen futballozó Antoine Griezmann teheti talán majd a legtöbbet azért, hogy Simeone csapata begyűjtse mindhárom pontot.

A vasárnapi “csúcsmeccs” előtt érdekesnek ígérkezik a hatodik és az ötödik csatája, avagy a Villarreal és a Sevilla mérkőzése, melynek végén a felek között egy helycsere sem elképzelhetetlen. Ráadásul azért is várjuk kíváncsian a meccset, hiszen kiderül, vajon hogyan viselte meg a Sevilla játékosait az a hír, hogy edzőjüknél, Eduardo Berizzónál prosztatarákot diagnosztizáltak Ugye ismerjük a történetet, mely szerint Berizzo a Liverpool elleni hétközi Bl-meccs szünetében közölte a csapattal problémáját, játékosai pedig hatalmas talpra állást produkáltak!

Na de térjünk rá végül a Barca valenciai vendégjátékára! A bajnokság két legjobb formában lévő, legkiegyensúlyozottabban, legtöbb gólt szerző csapata meccsel egymással a Mestallában. Ahogy Denis Suárez is mondta, a Barcára kemény meccs vár, melyen választ kaphatunk arra a kérdésre is, hogy vajon tényleg ennyire jó-e a Valverde által összerakott katalán védelem a tavalyihoz képest! Ha már az edzőknél tartunk: A Valencia sikereinek legnagyobb kovácsaként tartott Marcelino Garci Toral nem lesz ott a kispadon, így érdekes lesz, hogy a nagy taktikusként ismert szakember hiányára vajon hogyan reagálnak a “denevérek”.
Kis túlzással egész Spanyolország erre a meccsre vár, és végre kiderülhet, melyen sok szakértő szerint az sem lenne meglepő, ha a Barca veretlenségének vége szakadna! Mindenesetre Mi jóslatokba nem igazán szeretnénk bocsátkozni (…)

A 13. fordulót hétfő este az Espanyol – Getafe zárja!

A teljes program:

nov. 24.

21:00 Celta Vigo – Leganés

nov. 25.

13:00 Alavés – Eibar (Tv: Sport 1)
16:15 Real Madrid – Málaga (Tv: Sport 1)
18:30 Betis – Girona
20:45 Levante – Atlético Madrid (Tv: Sport 1)

nov. 26.

12:00 Deportivo – Athletic Bilbao (Tv: Sport 2)
16:15 Real Sociedad – Las Palmas
18:30 Villarreal – Sevilla
20:45 Valencia – Barcelona (Tv: Sport 1)

nov. 27.

21:00 Espanyol – Getafe

A bajnokság állása: