Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: A Real és a Spurs is hozta utolsó meccsét – videóval

A H-csoportban az volt a kérdés, hogy a Dortmund vagy az APOEL lesz az EL induló, ugyanis a Real Madrid és a Tottenham már korábban eldöntötte a lényegi kérdéseket. Most ismét nyert mindkét élmenő, így pedig a német csapat indulhat az EL-ben. 

mayoral

Real Madrid – Dortmund 3-2 (2-1)
Helyszín: Bernabeu
Gólszerzők: Mayoral (8.), Ronaldo (12.), Lucas (81.) ill. Aubameyang (43., 49.)
Sárga lapok: – ill. Bartra (16.)
Kiállítva: –

Real Madrid: Navas – Hernandez, Varane (Asensio 38.), Ramos, Nacho – Kovacic (Ceballos 58.), Casemiro, Isco (Llorent 69.) – Ronaldo, Mayoral, Lucas Vezetőedző: Z. Zidane

B. Dortmund: Burki – Sokratis, Subotic, Schmelzer – Bartra (Toprak 80.) , Sahin (Weigl 65.), Dahoud, Guerreiro – Pulisic, Aubameyang, Kagawa (Yarmolenko 90+1.) Vezetőedző: P. Bosz

Óriási elánnal kezdett a hazai csapat. Cristiano Ronaldo nagyon akart, ami jót is tett a játékának. Ennek ellenére a Bernabeuban nem az ő góljával szerezte meg a vezetést a hazai csapat, hanem élete első BL gólját szerző Mayoral volt eredményes. A csatár a 8. percben egy Iscotól elpattanó labdát emelt be meglepően higgadtan Burki kapus felett. Ezzel megadta a kezdő löketet a csapatának. Olyannyira, hogy rá 4 percre újra rezgett a háló. A már fentebb említett Ronaldo vágott óriási gólt jó 16 méterről, mellyel már 2 állt csapata neve mellett. A portugál klasszis ezzel rekorder is lett, ugyanis ő az első olyan játékos a BL történetében aki mind a hat csoportmérkőzésén eredményes tudott lenni. A szünet előtt azonban feléledt a Dortmund és Aubameyang fejesével szépített is a 43. percben. A gólt megelőző percekben már érezhető volt, hogy Zidane csapata kicsit belealudt a mérkőzésbe, így ezzel a 2-1-el mehettek a csapatok a szünetre. Ahol azonban nem sikerült felpörgetni a “Királyiakat”, ugyanis Aubameyang ismét lecsapott 4 perccel a második játékrész kezdete után. A csatár első próbálkozását még védeni tudta Navas, de aztán pardés emeléssel az ismétlés már bent volt. Ezzel pedig 2-2-vel folytatódott a “csata”. A második bekapott gól azonban már felrázta a hazai csapatot, olyannyira, hogy fordulatszámot kapcsoltak. Többször is megszerezhették volna újra a vezetést, mi több Ronaldo lesről (?) ismét betalált, azonban gólját nem adták meg. A 81. percben azonban Lucas találatára már nem volt mentség. A támadó egy kipattanót külsővel lőtt vissza és alakította 3-2-re az eredményt. Kagawa lábában benne maradt az 1 pont, nagy helyzetben hibázott a középpályás. Így tehát maradt a 3-2. A Real ahogy már korábban eldőlt csoport másodikként jutott tovább, még a Dortmund győzelem nélkül kiesett, ám mehet az EL-be.

Tottenham – APOEL 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Llorente (20.) , Son (37.), N’koudou (80.) ill. –

A teljesen tét nélkül pályára lépő csoportelső Tottenam 20 perc után már eredményes volt,  a “cserecsatár” Llorente volt eredményes. A 37. percben aztán a Wembleyben már a második gólnak is őrjönghettek a hazai drukker, mivel Son megduplázta az előnyt. Így ezzel a 2-0-val mehettek a felek pihenni. A második játékrészben aztán sokat nem változott a játék képe, továbbra is a Spurs volt a domináns és az történt amit ők akartak. A 80. percben még azért feltették az i-re a pontot N’koudou révén, így alakult ki a 3-0-ás végeredmény. A Spurs veretlenül csoport első a ‘halál” csoportban és nagy reményekkel várhatja a tavaszi folytatást, még az APOEL-nek ennyi volt erre az idényre a nemzetközi kupaszereplés.

A H-csoport végeredménye:

hcsop

Képek forrása: twitter.com/realmadrid, www.eredmenyek.com