Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: A Lyon nyerte a forduló rangadóját! – videóval

Óriási rangadóval zárult a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 18. fordulója vasárnap este, hiszen a Bruno Génésio által irányított Olympique Lyon a Rudi Garcia vezette Olympique de Marseille-t látta vendégül… 

Teljes képernyő rögzítése 2017. 12. 17. 223652Megvoltak a helyzetei az OM-nek is, ám ezek kihasználatlanok maradtak (Kép: Ligue 1 twitter)

1. félidő: A találkozó első találatára nem kellett túl sokat várni, egész pontosan mindössze 6 percet. Ekkor Nabil Fekir végzett egy rendkívül távoli szabadrúgást, a lövést követően a labda pont oda szállt, ahol Mandanda állt, ám a rutinos portás óriási bakijának köszönhetően a játékszer a hálóban kötött ki. A 14. minutumban az Olympique de Marseille részéről láthattunk komoly gólszerzési, s egyben egyenlítési lehetőséget, Payet szöglete után Adil Rami bólintott kapura, a rutinos francia fejesést azonban hárította Lopes. A következő nagyobb helyzetig egészen a 37. percig kellett várni, ekkor Payet passzát követően Ocampos lőtt kapura, a jobb alsóba tartó kísérletét viszont Lopes bravúrral védeni tudta. 

2. félidő: A fordulást követően úgy tűnt, hogy a Lyon nagyon gyorsan megnövelni előnyét, a 47. minutumban egy remek beadás után Mariano Diaz fejesét védte Mandanda, majd a kipattanót Tete már a kapuba juttatta, ám a partjelző jelzett, így les miatt nem adták meg a találatot. Az 51. percben viszont már ünnepelhettek a Lyon játékosai és szurkolói is, Diaz lövését még védeni tudta Mandanda, majd Cornet beadását követően a dominikai támadó fejjel már bevette az OM hálóját, s megtudta növelni csapata előnyét. A 72. minutumban az OM veszélyeztetett, a csereként beállt Sanson eresztett meg egy lövést jó 16 méterről, balszerencséjére a labda végül csak a kapufán csattant. A 84. percben gyorsan gólt szerezhetett volna a csereként beállt Memphis Depay, a holland támadó azonban az ígéretesebb ziccert végül elpuskázta. A 90+3. minutumban aztán az Olympique de Marseille előtt ott voltak a lehetőségek a szépítésre, azonban Anthony Lopes többször is elképesztő bravúrral védett. A két együttes rendkívül magas színvonalú mérkőzést bonyolított le, s mellette a szurkolók is jócskán kitettek magukért. A végeredmény alapján talán lehetne azt mondani, sima Lyon siker született, de ez nem lenne igaz, az OM méltó ellenfele volt Fekiréknek, de Garcia legénységének ma semmi sem akart bemenni gyakorlatilag. 

Olympique Lyon – Olympique de Marseille 2-0 (1-0)
Helyszín:
Parc Olympique Lyonnais, Lyon
Gólszerzők:
Fekir(6.), Diaz(50.) ill. –
Sárga lapok: – ill.
Rolando(26.), Lopez(66.)
Kiállítás: – ill. –

Olympique Lyon: Lopas – Tette, Marcelo, Morel, Marcal – Tousart, Ndombele(Depay 83.) – Cornet, Fekir(Mendy 90+1.), Aouar – Diaz(Ferri 78..). Vezetőedző: Bruno Génésio. 

Olympique de Marseille: Mandanda – Sakai, Rami, Rolando, Amavi – Zambo Anguissa(Lopez 62.), Luiz Gustavo – Thauvin, Payet, Ocampos(Mitroglou 59.) – Germain(Sanson 69.). Vezetőedző: Rudi Garcia. 

A Ligue 1 18. fordulójának további végeredményei: 

St. Etienne – AS Monaco 0-4
Rennes – Paris Saint-Germain 1-4

Troyes – Amiens 1-0
Strasbourg – Toulouse 2-1
Montpellier – Metz 1-3
Dijon – Lille 3-0
Caen – Guingamp 0-0
Nantes – Angers 1-0
Nice – Bordeaux 1-0

A Ligue 1 állása 18 fordulót követően:

Teljes képernyő rögzítése 2017. 12. 17. 225654A tabellát köszönjük az eredmények.com-nak…