Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juventus: nem várt erősítés a védelemben!

Több Juventus kötődésű, és általában elég jól értesült szurkolói blog is leközölte a hírt, miszerint a Juventus együttese kész szerződést hosszabbítani a klub világbajnok védőjével, Andrea Barzaglival.

andrea-barzagli-cropped_1jls27te1x28z110b1eslcozyj

A Sky Sports pedig már egyenesen olyan konkrétumokról is ír, hogy a 36 éves bekk pontosan egy szezonnal hosszabbítja meg a most nyáron lejáró szerződését.

Állítólag maga Barzagli tette meg az első lépést a maradás érdekében. Személyesen kereste meg a klub illetékeseit, és szerencséjére a menedzsmentnél nyitott kapukat döngetett. Természetesen a vezetők reakciója nem meglepő, lévén a vezetőedző, Massimo Allegri is aktívan számol a veterán játékossal. A 2006-ban világbajnok védő huszonkét tétmeccsen lépett pályára a „Zebrák” mezében.

Persze más kérdés, hogy Barzagli jövőre már kevesebb lehetőséget fog-e kapni, lévén a jövő építése fontos az egyre csak öregedő együttesnél. Ugyanis messze a Juventus keretének a legmagasabb az átlagéletkora a Serie A-ban, 29,2 esztendővel. Az átlagukat pedig rendesen megdobják az olyan tapasztalt labdarúgók, mint Buffon (hamarosan 40), Barzagli (36), Liechtensteiner (34)…

A hosszabbítás ugyan még nem tényszerű, de az előttünk álló héten pont kerülhet az egyezkedés végére.

Balogh József