Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Európában is folytatódott a Lazio rossz sorozata – videóval

Remek és egyben gólgazdag mérkőzésekkel folytatódott a téli szünet után az Európa-liga, hiszen a 19 órakor kezdődő mérkőzéseken összesen 31 gól született, és a játéknap második fakkja is ígéretes összecsapásokat tartogatott.

gnohere.steaua.esulta.gol.strakosha.lazio.2017.18.750x450

Gnohéré (forrás: calciomercato.com)

A hazája bajnokságában jelenleg a második helyet elfoglaló Steaua csaknem 40 ezer néző előtt fogadta a Serie A-ban utóbbi három mérkőzését elveszítő Laziót. A két csapat korábban még soha nem találkozott egymással a nemzetközi porondon, bár a rómaiak utolsó BL-szereplésüket épp Bukarestben harcolták ki, de ennek már több mint tíz éve, az ellenfél pedig a Dinamo együttese volt. Az első félidőt az enyhe vendégfölény ellenére a Steaua zárta előnyben: Harlem Gnohéré egy villámgyors kontra végén – a Lazio játékosainak hathatós asszisztálása mellett – vette be Strakosha kapuját. A második félidő rendkívül mozgalmasra sikeredett, mindkét csapat többször került a gólszerzés közelébe, de végül maradt az 1-0-s eredmény, a Steaua a játéknap egyik meglepetését okozva utazhat a jövő heti római visszavágóra.

FCSB-Lazio 1-0 (1-0)
Gólszerző: Gnohéré (29.)

Gnohéré gólja:

*     *     *

1407

Dembélé és Mevlja harca a labdáért (forrás: reuters)

A Celtic és a Zenit között szintén az első hivatalos összecsapásra került sor a Celtic Parkban. A skótok nyolc pontos előnnyel vezetik hazájuk pontvadászatát, míg az Európa-liga csoportkörének leggólerősebb csapata, a Zenit december közepe óta nem játszott tétmeccset, hiszen az orosz bajnokság épp téli álmát alussza. A mérkőzés első félideje enyhe hazai dominancia mellett zajlott, de gólt nem sikerült szerezniük a csapatoknak. A Celtic a második játékrészben is aktívabb volt, próbálkozásaik végül a 78. percben eredményeztek gólt: Musonda beemelt passza után Callum McGregor lőtt szép mozdulattal a kapuba, így a skótok várhatják előnyben a jövő héten esedékes visszavágót.

Celtic-Zenit 1-0 (0-0)
Gólszerző: McGregor (78.)

McGregor gólja:

(zp)