Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A szezon végén visszavonul a Manchester United kapitánya – hivatalos

Az angol Premier League-ben szereplő a Manchester United labdarúgócsapatának kapitánya, Michael Carrick a tegnap esti BL-sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a szezon végén visszavonul a profi labdarúgástól. 

nintchdbpict000354690679

Forrás: thesun.co.uk

A 36 éves középpályás visszavonulására már januárban is utalt Jose Mourinho, most viszont maga a játékos jelentette be a hírt a Sevilla elleni BL-találkozó előtti sajtótájékoztatón. Habár befejezi profi labdarúgóként, minden bizonnyal a Manchester Unitednél fogja folytatni az edzői stáb tagjaként.

Egyszer eljön az az idő, amikor ha tetszik, ha nem, el kell fogadnod, hogy a tested már nem alkalmas a profi futballra. Még folynak a tárgyalások, nincs hivatalos bejelentés egyelőre, de valószínűnek tűnik. Beláttam, hogy már nem tudok sok meccsen pályára lépni, de keményen edzettem, hogy fitt maradjak.”

A rutinos középpályás a szezonban mindössze 4 mérkőzésen tudott pályára lépni, mivel szívritmuszavart diagnosztizáltak nála. Ez lehet a fő oka a visszavonulásra.

Michael Carrick 2006-ban csatlakozott a “Vörös Ördögökhoz” a Tottenham csapatától 18 millió font ellenében. A Manchester United mezét 463 tétmeccsen viselte, amelyeken összesen 24 gólt szerzett, emellett angol bajnoki címet, egy Bajnokok Ligája-győzelmet, valamint egy Európa-liga-sikert ünnepelhetett. Wayne Rooney Evertonhoz távozása után ő lett az MU csapatkapitánya.