Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hamšík zsinórban ötödször lett az év labdarúgója Szlovákiában

Marek Hamšík megvédte címét Szlovákiában az év labdarúgója szavazáson és hatodik alkalommal is elnyerte a díjat. A gálaesten magyar érdekeltsége is volt a díjátadónak, ugyanis Bénes László a Mönchengbladbach szlovák válogatott játékosa a legjobb fiatal labdarúgó között kapott díjat.

pteNuZMJTQn_aigdaGnG5g_Marek-Ham-k

25. alkalommal került megrendezésre Szlovákiában az év legjobb labdarúgója gálaest, melyen a Napoli kiválósága Marek Hamšík zsinórban ötödik alkalommal hódította a legjobbjnak járó díjat Szlovákiában, ezzel megdöntve Dušan  Tittel rekordját melyet még 1995 és 1997 között állított fel zsinróban három sikerrel. A nápolyiak 30 esztendős kiválósága 33 szavazattal előzte meg a szintén a Serie A-ban légióskodó Inter Milano védőjét Milan Škriniart, a harmadik helyen a La Ligában szereplő Celta Vigo kiválósága Stanislav Lobotka végzett. Mögöttük Škrtel, Ďurica és Neme került be még a legjobb hatba. Az elmúlt 25 év legjobbjának is megválasztott játékmester hetedszer nyerte el az év futballistája díjat.

A szavazás végeredménye, Év labdarúgja 2017:

1. Marek Hamšík (SSC Napoli) 325 pont

2. Milan Škriniar (Inter Milano/Sampdoria) 287

3. Stanislav Lobotka (Celta Vigo/Nordsjalland) 249

4. Martin Škrtel (Fenerbahce) 228

5. Ján Ďurica (Trabzonspor) 145

6. Adam Nemec (Dinamo Bukarest) és Peter Pekarík (Hertha)131

8. Róbert Mak (PAOK/Zenit) 70

9. Juraj Kucka (Trabzonspor/AC Milan) 41

10. Albert Rusnák (Real Salt Lake) 36

d5D04zKDQmmXEHtzqbBIGA_Futbalista-roka-2017

Az edzők között a jelenlegi szövetségi kapitány Ján Kozák valamint a U21-es válogatott szakvezetője Pavel Hapal holtversenyben végzett az élen egyaránt 60 ponttal. Az este során nem feledkeztek meg a 2017 végén súlyos autóbalesetet szenvedett Martin Murckoról sem. A Szlovák Labdarúgó-szövetség Alapítványa 3 000 euróval, míg a válogatott tagjai 11 000 euróval járultak hozzá a fiatal és nagyon tehetséges labdarúgó felépüléséhez.

Magyar érdekeltsége is volt a gálaestnek, miután a szlovák válogatott Bénes László is a jelöltek között volt a legjobb fiatal labdarúgók között, végül a Mönchengladbach tehetsége Denis Vavro mögött a második helyet szerezte meg a legjobb fiatal labdarúgók versenyében.  A harmadik helyen a zsolnai Samuel Mráz végzett.

A szurkolók szavazatai alapján a 2017-es év legjobb futballistája a milánói Inter védője Milan Škriniar lett akinek ügynöke a jól ismert felvidéki futballügynök Csontó Károly.