Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Heynckes: “Ajándékba adtuk a győzelmet a Realnak!”

A Bayern München trénere, Jupp Heynckes érthetően nem volt boldog amiatt, hogy csapata 2:1-es vereséget szenvedett hazai pályán a Real Madridtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

(Kép: marca.com)

“Az első perctől kezdve mentünk előre. Úgy gondolom az első góljuk fordulópont volt, amit ajándékba kaptak tőlünk, pont a szünet előtt. A második góljukról nem is szeretnék beszélni!” – Kezdte a bajorok trénere, aki elmondta, csapatának az sem volt mindegy, hogy hamar kettőt is kellett cserélnie kényszerűségből Arjen Robben és Jerome Boateng kidőlése miatt.
A bajorokra igencsak rájárt a rúd ezen az estén, hiszen a hajrára Javi Martinezt is kényszerűségből kellett lecserélni. Minderről Heynckes a következőt mondta: “Talán elhiszik, ha azt mondom, hogy a találkozó elején a sérülések nem jöttek jól nekünk. Ráadásul később Javi Martinez is fájdalmakra panaszkodott, őt is le kellett cserélnem. Hogy milyen súlyosak ezek a sérülések, azt most nem tudom megmondani. A csütörtöki tesztek után okosabbak leszünk.”

“Összességében azt láttam, hogy számos lehetőséget dolgoztunk ki a Bajnokok Ligája elődöntőjében, de nem tudtuk kihasználni ezeket! Ritka és szokatlan számomra, hogy egy olyan csapat, mint a Real Madrid ennyi lehetőséget engedett nekünk. Csak magunkat okolhatjuk, hogy nem éltünk az eséllyel! Madridban mindent megpróbálunk majd, hogy kijavítsuk azt, amit az első meccsen elrontottunk! Meglátjuk, mire leszünk képesek! Azt legalább tudjuk, hogy a Real Madrid sebezhető.” – Így a 72 esztendős szakember, aki szerint a Real Madrid jóval hatékonyabb volt náluk, ezért nyern.  “A Real nagy előnybe került ezzel a győzelemmel, ugyanakkor véleményem szerint úgy veszítettünk, hogy nem érdemeltük azt meg!” – jegyezte még meg a Bayern trénere.