Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: nem sikerült a bravúr az Atlético otthonában – videóval

Nem kis csodára van szüksége az Arsenalnak ahhoz, hogy legyőzzék az Atlético Madridot, hiszen a matracosok január óta nem kaptak gólt hazai pályán. Ráadásul tovább nehezíti a londoni gárda dolgát, hogy nemigen megy nekik idegenben. Ha mégis döntőbe akarnak jutni Wenger fiai muszáj legalább egy gólt bepasszírozniuk.

Hiába gyorsabb Bellerin, Costát képtelenség elnyomni (Fotó: telegraph.co.uk)

1. félidő: Bár az Atlético kezdte jobban a visszavágót, mégis az Arsenal alakította ki az első lehetőséget az 5. percben. Egy perccel később Diego Costa lövése csupán centikkel kerülte el a kaput. Tovább nehezítette az Ágyúsok dolgát, hogy rögtön a meccs elején le kellett cserélni csapatkapitányukat, Laurent Koscielnyt sérülése miatt. Ettől függetlenül a vendégek birtokolták a labdát, míg a hazaiak kontrákra játszottak. A 28. minutumban Lacazette és Özil került a kapu elé, ám lövésig sem jutottak. Tíz percre rá Koke pattogós bombája, és Griezmann kísérlete csupán centikkel kerülte el a kaput. Úgy tűnt unalmas tili-tolizással ér véget az első játékrész, erre a háromperces hosszabbításban megszerezték a vezetést a matracosok. Diego Costa óriási labdát kapott Griezmanntól, majd mikor lefutotta Bellerint könnyedén átemelte Ospinát (1-0).

2. félidő: A második félidőt is a hazaiak kezdték jobban. Az 53. percben Ramsey közel került az egyenlítéshez, azonban rosszul trafálta el a játékszert. Costa helyzete után vissza kellett állniuk a madridiaknak, mivel az Arsenal szépen beszorította őket. Özil többször is veszélyeztetett beadásaival. A 67. minutumban Griezmann ismét összezavarta az angolok védelmét, ám lövése pontatlanra sikeredett. Mkhitaryan beállítása az első egy-két percben új színt vitt a londoniak játékába. Wengerék végig ötlettelenek voltak, míg a hazaiak az utolsó tíz percben is hajtottak. Az Atlético Madrid 1-0-ás győzelmet aratott az Arsenal felett, így a BL kudarc után Európa-liga döntőt játszhatnak Simeone fiai.

Atlético Madrid – Arsenal 1-0 (1-0)
Helyszín: Estadio Wanda Metropolitano; Vezette: Gianluca Rocchi
Gólszerzők: Diego Costa (47.) – ill. –
Sárga: Gabi (52.), Saúl Ñíguez (71.), Costa (78.) – ill. – Wilshere (42.), Monreal (59.), Mustafi (78.)
Kiállítás: – ill. –

Atlético Madrid: Oblak  – Partey (Savic 93.), Godín, Giménez, Hernández – Vitolo (Correa (74.), Gabi, Saúl Ñíguez, Koke – Griezmann, Diego Costa (Fernando Torres 83.). Vezetőedző: Diego Simeone

Arsenal: Ospina Bellerin, Mustafi, Koscielny (Chambers 12.), Monreal  Xhaka, Wilshere (Mkhitaryan 68.), Ramsey, Welbeck, Özil  Lacazette. Vezetőedző: Arsène Wenger

Diego Costa döntőbe jutást érő találata:

https://youtu.be/GSxzgrV3wAo

Mihók Richárd