Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Máris lesz egy hiányzója Valverdének az új idényre!

Az FC Barcelona futballistái vagy szabadságukat töltik, vagy válogatottjukkal készülnek a hamarosan kezdődő oroszországi világbajnokságra. A csapat vezetőedzője, Ernesto Valverde is pihen, ugyanakkor nem biztos, hogy nyugodtan, hiszen a spanyol trénernek máris fejtörést okozhat egy játékosa kiesése.

Alena idén a spanyol kupában kapott szerepet a felnőttek között (Kép: marca.com)

Június 2-án, a másodosztályból kieső Barca B utolsó bajnokiján a Real Zaragoza ellen (0-2) pályára lépett Carles Alena is. Bárcsak ne lépett volna!

A technikás játékos, akivel barcelonai hírek szerint Ernesto Valverde is szimpatizál, ugyanis ínszalagsérülést szenvedett, és műteni kell. Alena – akinek sérülése kísértetiesen hasonlít a korábban hónapokon át maródi Ousmane Dembelé problémájához –  Finnországban fekszik majd kés alá, ahol a neves orvos, Sakari Orava műti meg.

A pontos felépülést nehéz megjósolni, de az szinte biztos, hogy a felkészülés mellett a szezon első bajnokijairól is hiányozhat az egyes források szerint Iniesta távozásával az új szezonban majd még több lehetőséget kapó fiatal.

Kétségtelen az is, hogy Alenára a felkészülés alatt a vb miatt pihenő sztárok hiányában nagy szerep hárult volna, azonban így Valverdének alternatív megoldást kell keresnie.