Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El-selejtező: utolsó pillanatban bukta a Fradi a győzelmet

Böde Dániel kispadra került. Kérdéses, hogy az egy ideje tartó sérülése végett, vagy a Lanzafame-Finbogasson duó érkezése miatt ültette le Thomas Doll. Egy valami volt biztos a csatár ehhez nem szokott hozzá, igaz az előző években sűrűn bebizonyosodott, ami az NB I-ben elég az a nemzetközi kupában kevés. Szintén Böde mellé került a hétvégén igazolt Petrjak, s még oda sem a német Heister. Róla kiderült, az utolsó El-meccsén kiállították.

Davide Lanzafame először kezdett a Fradiban tétmeccsen (fradi.hu)

Így mivel a német védő nem játszhatott, ismét a jobbhátvéd Botka Endre került a baloldalra. A sérült Otigba Kenneth helyére az új szerzemény ghánai Frimpong, előre pedig Lanzafame és Finnbogasson. Gorriaran került vissza Leandro helyére s az olasz és az izlandi Paintsil és Böde helyére. Bőle lett a balszélső, ugye ott a legtöbbször Pedroso loholt az előző bajnoki idényben. Közülük ugye egyedül csak a ghánai és a brazil hagyta el a zöld-fehéreket.

A Fradi meglepetésre (már akinek az volt, hiszen a bematatón említették, hogy az izraeliek ellen debütál a mez), az idegenbeli felszerelésében vonult be a pályára. A hetedig percben majdnem felugrottak örömükben a hazai szurkolók, hiszen Varga beadása után az ellenfél védője, csaknem a saját kapujába juttatta. A 11.pecben Rikan 23 méteres lökete elkerülte Dibusz kapuját. A 17.percben Gorriaran szép cselek után került be a tizenhatoson belülre, de egy remek becsúszó szereléssel mentettek előle. Majd hosszú-hosszú ideig mezőnyjáték következett.  A 36.percben Golasa sárga lapja volt a következő említésre méltó esemény. Az első félidő vége felé Botka mutatott be egymás után két szép becsúszó szerelést, s az utolsó pillanatokban Varga Roland megeresztette a meccs első kaput eltaláló lövését, de a kapusnak nem okozott gondot. Így az első félidőt 0-0-al ért véget. A játékrész végén a kijelzőn megjelent a nézőszám is, mely 17.126 főt jelzett.

Szép számú nézősereg volt kint a meccsen (ulloi129.hu)

A 49.percben Varga ívelt fel egy szabadrúgást a felezővonal közeléből, majd Lanzafame fejelt, de az középre gyengén megfejelt labdáját megfogta Rajkovics. Az 53.percben meghűlt a vér a szurkolók ereiben, egy gyors izraeli támadás végén Rikan lőtt 15 méterről épp, hogy a kapu mellé. Az 59.percben Dasza jobbról élesen a kapu elé lőtt egy szabadrúgást, Dibusz jól mozdult ki a kapujából, s tisztázott. A 61.percben Golasa volt szabálytalan Lanzafaméval, mely után sárga lap járt volna a Maccabi játékosnak, de a spanyol csak szabadrúgást ítélt. Varga ívelte be a tizenhatoson belülre a kavarodás után a szemből érkező Spirovski elé került a labda, s a macedón középpályás megszerezte a vezetést a Fradinak! A 69.percben Gorriaran megtámadta a félpályánál az izraeliek játékosát, s ő annyira megijedt, hogy szögletre rúgta. (még egyszer, a félpályánál…) A 74.percben egy kiváló izraeli lövést Dibusz védett bravúrosan. Ezekben a percekben Lanzafame körön kívül volt, hiszen ápolták. A Fradi játékosai keményen küzdöttek. Az olasz helyére be is jött Leandro. Egy perccel később újoncot avatott Thomas Doll, Varga Roland helyére az ukrán válogatott Petrjak állt. Egy perc alatt az előző idény góllövőlistájának első két helyezettjét is lehozta a német tréner. A 78.minutumban Gorriaran tette-vette a labdát szépen, két védőt is becsapott, de lövése gyengére sikerült, az oldalhálót találta el. Két perccel később a magyar bajnokság első izlandi légiósát lehozta Thomas Doll, s a közönség kedvencet Böde Dánielt küldte pályára. A cserék után Gorriaran és Böde volt elől, Leandro pedig a középpályán. A 83.percben Petrjakkal szabálytalankodtak a tizenhatos előterében. Az ukrán jó ideig fájlalta a bordáját. Ezúttal Bőle állt a labda mögé (hiszen Varga nem volt), de beadása hosszú lett mindenkinek. Majd Böde volt kemény az izraeli védőkkel, miután előtte vele szabálytalankodtak. Mondta-mondta a bírónak, igaz nem tudni milyen nyelven, hiszen nemrég megtudtuk gyenge az angolja. A 87.percben szépen passzolgattak a Fradi játékosai, mely végén Botka lőtt, gyengén a kapu mellé. A 88.percben Bőle hibája után (nem felszabadított, hanem kiakart engedni egy labdát) izraeli lehetőség végén (órási helyzet volt) Lovrencsics kifejelte a kapuba tartó labdát szögletre. Majd Gorriaran cselei után Böde is megcsinált egy cselt, s szabálytalankodtak vele a félpálya közepén. Trükkös szabadrúgást csinált Leandro, még sajátjait is összezavarta, így nem mozdult rá senki.A 92.percben Atar lőtt 25 méterről, Blazicon megpattant a labda, Dibusz el se vetődött, s egyenlítettek a vendégek. A szurkolókra továbbra se lehetett panasz, ők is értékelték, hogy a csapat mindent megtett a győzelemért. Pár percig tartott még a hosszabbítás, de gól már nem esett, így a Fradi 1-1-es döntetlent játszott a jóval esélyesebb ellenfelével szemben.

Ferencváros – Maccabi Tel Aviv (izraeli) 1-1 (0-0)
Helyszín: Groupama Aréna Nézők: 17.126
Vezette: Ricardo de Burgos

Gólszerzők: Spirovski (61.p) ill. Atar (92.p)
Sárga lapok: Finnbogason (67.p), Böde (85.p) ill. Golasa (36.p), Atar (90.p)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Frimpong, Botka – Szpirovszki, Gorriarán – Varga R. (Petrjak 76.p), Bőle – Finnbogason (Böde 80.p), Lanzafame (Leandro 75.p). Vezetőedző: Thomas Doll

Endrődi Dávid