Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Valahol Európában: orosz, belga, osztrák, lengyel bajnoki körkép

Lassan kezd beindulni a nagy európai futballüzem. Immár az öreg kontinens országainak döntő többsége túl van egy-két fordulón a 2018-19-es idényben. Sőt, a naptári rendszerű ligák már a hajrájuk felé közelednek. Nézzünk szét Európában!

Oroszország – Premjer Liga
Az Európa-liga selejtezőjében elképesztő meccseket játszó Zenit egyelőre hullámzó produkciókra képes az idényben, ám ami tény az tény: Szergej Szemak csapata hibátlan mérleggel, mindössze egyetlen kapott góllal vezeti a bajnokságot. A Szpartak a jelek szerint nem kíván lemaradni, még ha csak izzadva, emberelőnyben tudtak is csak nyerni Krasznodarban. A moszkvaiak megmentője az a zöld-foki szigeteki Ze Luis volt, aki néhány éve egy szezont lehúzott a Videotonban. A CSZKA, illetve a Lokomotiv végre megszerezte első győzelmét. Dzsudzsák Balázs korábbi csapatai, azaz az Anzsi és a Dinamo Moszkva egyelőre osztályozós helyen senyvednek.

4. forduló
Anzsi Mahacskla – Orenburg 1-3
CSZKA Moszkva – Arszenal Tula 3-0
FK Krasznodar – Szpartak Moszkva 0-1
Akhmat Groznij – Rubin Kazany 1-1
Krilja Szovjetov Szamara – Lokomotiv Moszkva 0-1
Zenit Szentpétervár – Ural 4-1
FK Rosztov – Jeniszej 4-0
Dinamo Moszkva – Ufa MA JÁTSZÁK!

Belgium – Jupiler League
A bajnok Club Brügge kivételével az összes valamire való belga együttes nyerni tudott a hétvégén. Kezdésnek a rekordbajnok Anderlecht szerzett három pontot, mindezt ráadásul emberhátrányban érte el a brüsszeli csapat. A BL-selejtezőből (az Ajax ellen) az El-be pottyant Liége aratta a forduló legnagyobb különbségű győzelmét, hármat verve a Lokerennek. A nemzetközi szintéren is ismert Genk és Gent is diadalmaskodni tudott. A bajnokságot az Anderlecht vezeti, mégpedig hibátlan mérleggel.

4. forduló
Anderlecht – Mouscron 2-0
Lokeren – Standard Liége 0-3
Waasland-Beveren – St. Truiden 2-2
Cercle Brügge – Zilte-Waregem 3-1
Kortrijk – Oostende 1-2
Antwerp – Club Brügge 1-1
Genk – Charleroi 3-1
Eupen – Gent 2-3

Ausztria – Bundesliga
Az osztrákoknál is egy hibátlan statisztikájú klub vezeti a bajnokságot: a már évek óta kikezdhetetlen Salzburg. Az energiaitalosok most éppen az újonc Hartberget gyűrték le a boszniai Smail Prevljak duplájával. Mindazonáltal a hétvége produkciójával a Wolfsberger állt elő. A „Farkasok” egy hatossal szomorították vendéglátójukat, a Mattersburgot. A WAC-tól Michael Liendl és Marc Andre Schmerbock is mesterhármast szerzett. A rekordbajnok Rapid Linzben kapott ki 2-1-re, természetesen a sérült Szántó Tamás nélkül, aki még hosszú ideig nem lesz bevethető.

4. forduló
Red Bull Salzburg – Hartberg 2-0
Mattersburg – AC Wolfsberger 0-6
Innsbruck – St. Pölten 0-2
Sturm Graz – Altach 1-1
LASK Linz – Rapid Wien 2-1
Austria Wien – Admira 4-0

Lengyelország – Ekstraklasa
Négy győzelem után megszakadt a Lech győzelmi sorozata. A 2015 után újabb bajnoki címre áhítozó poznaniak meglepően sima vereségbe szaladtak bele hazai pályán, a Wisla elleni rangadón. A megtáltosodó krakkóiak 2-0-ról álltak fel, és szereztek egy meccsen több gólt (ötöt), mint amennyit az eddigi négy fordulóban szereztek (hármat). A címvédő Legia újra nyerni tudott, és már fel is kapaszkodott a negyedik helyre, a szezon eleji drámázás után.

5. forduló
Cracovia – Zaglebie Lubin 0-1
Legnica – Korona Kielce 1-1
Wisla Plock – Arka Gdynia 1-3
Gornik Zabrze – Lechia Gdansk 0-2
Legia Varsó – Sosnowiec 2-1
Lech Poznan – Wisla Krakkó 2-5
Jagiellonia – Piast Gliwice 2-1