Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U19: Szoboszlai és Schön góljaival megvertük a szlovénokat

A hazai rendezésű Eb-selejtezőn győzelemmel kezdett a magyar U19-es válogatott. Németh Antal tanítványai hátrányból fordítva egy góllal jobbnak bizonyultak Szlovénia legjobbjaitól. Szoboszlai Dominik parádés gólt szerzett szabadrúgásból.

A hazai rendezésű selejtező-tornán kezdte meg szereplését a magyar U19-es válogatott. Szoboszlai Dominik vezérletével a magyar csapat kezdett jobban, az első nagy lehetőség is a mieink előtt adódott. A 8.percben egy szöglet után Gril nagyon rosszul jött ki, de Mocsi Attila nem tudta a hálóba jutattni a labdát majd a mieink csapatkapitánya Szoboszlai Dominik találta el az oldalhálót. A 14.percben ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást a szlovén válogatott, amit közel 20 méterről Matko csavart a jobb alsó sarokba, Ásványi nem érhette el annyira helyezett volt a löket. A 20.percben egy újabb magyar labdavesztést követően újabb nagy szlovén lehetőség adódott, Prelec passza után Matko duplázhatta volna meg a vendégek előnyét azonban Ásványi kiöklözte a lövést majd a kipattanót Prelec a hazai hálőőr ölébe lőtte. Az első játékrész hajrájában a szlovénok veszélyeztettek ismét,  Kregar balról laposan játszott Stusejhez, aki továbbtette Matkónak, ő meg 11 méterről mellbe lőtte Ásványit. Négy perccel az első játékrész vége előtt Majnovics passza után Schön került helyzetbe, közel 18 méterről leadott lövése a bal kapufát súrolva hagyta el a játékteret majd egy perccel később Szendrei gurított vissza Tímárinak akinek lövését Gril vetődve hárította.

Fordulást követően a magyar válogatott aktívabb lett, de a második játékrész elején a szlovénok tartották előnyüket. A 60.percben Szoboszlai Dominik bődületes szabadrúgásgóllal egyenlített ki, közel 25 méterre a szlovén kaputól bődületes erővel bombázott a jobb felsőbe. A gólt követően a szlovénok megzavarodtak és a 63.percben Kiss Tamás kis híján a vezetést is megszerezte, de akrobatikus mozdulata végén lövése a kapu fölé szállt. Három perccel később Kiss Tamás lódult meg Szoboszlai passzából amit remekül centerezett a középen érkező Schön elé, az Ajax tehetsége pedig nem hibázott és a kapu bal oldalába helyezett megfordítva a mérkőzés állását a mieinknek. A hajrában a szlovénok egyenlíthettek volna, azonban két perccel a vége előtt Stojinovic három méterről a kapu fölé rúgta. A magyar válogatott ezzel hátrányból fordítva győzelemmel kezdte a hazai Eb-selejtezőt, legközelebb szombaton fogadjuk Koszovót 19:30-kor.

Szlovénia U19 – Magyarország U19 1-2 (1-0)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 500 néző.V: Tomasz Musial (lengyel)
Gólszerzők: Matko (14.) ill. Szoboszlai (60.), Schön (66.)
Sárga lapok: Zec (57.) ill. Schön (25.)
Kiállítás: 

Szlovénia: Gril – Trontelj, Zec, Stojinovic, Kurtovic – Stusej (Demirovic 77.), Maher, Stravs (Simic 77.) – Prelec, Matko (Kolobaric 62.), Kregar (Kolmanic 62.). Szövetségi edző: Agron Salja.

Magyarország: Ásványi – Kovács, Mocsi, Csóka, Majnovics – Bokros – Schön, Szendrei, Szoboszlai, Szerető (Kiss 58., Bencze 82.) – Tímári (Torvun 74.). Szövetségi edző: Németh Antal

Képek: mlsz.hu, nso.hu