Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Közel egy év után hagy ki meccset a Napoli klasszisa

Az olasz bajnokság (Serie A) 9. fordulójában esedékes folytatás során az olasz válogatott mindkét bajnoki szünet alatti mérkőzésén pályára lépő Napoli-sztár nem lesz tagja csapata keretének kisebb sérülésre hivatkozva, pihentetés gyanánt.

Lorenzo Insigne nem került be az Udinese elleni szombat esti összecsapásra készülő Napoli meccskeretébe, melyre utoljára közel egy évvel ezelőtt, 2017. december 10-én, a Fiorentina elleni döntetlen alkalmával került sor, a csapat azóta esedékes 36 tétmérkőzése mindegyikén kivétel nélkül pályára lépett.

A 27 éves szélsővel kapcsolatban korábban arról számoltunk be, hogy a Liverpool mutat élénk érdeklődést iránta. Insigne 2009-ben kötött profi szerződést az első csapattal, három szezonban kölcsönben szerepelt, 2012 óta viszont kirobbanthatatlan a Napoli keretéből és rendszerint kezdőcsapatából egyaránt.

A két évvel ezelőtti szezonban 20 góllal zárt, összességében pedig már 70-szer volt eredményes a csapat színeiben, vagyis amennyiben további éveken át szolgálja hűségesen szeretett csapatát, hamarosan akár Diego Maradona (115) egykori, ill. Marek Hamsík jelenlegi (120) klubrekordját is megdöntheti.

Insigne idei szezonban szerzett hat góljánál több alkalommal az egész Serie A-ból csak a parádésan rajtoló Krzysztof Piatek talált be, de ma este biztosan nem gyarapíthatja találatai számát a “Partenopei” szélvész gyors bombázója.