Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Wilshere maradt volna az Arsenalban, ha…

Angliában az elmúlt nyári átigazolási időszak egyik legemlékezetesebb klubváltása kétségkívül az volt, hogy Jack Wilshere elhagyta az általa 17 éven át szolgált Arsenalt, és egy másik londoni csapathoz, a West Ham Unitedhez szerződött ettől az idénytől.

(Fotó: Evening Standard)

A 26 éves középpályás számára nem kezdődött túl szerencsésen az új kaland, hiszen a WHU csapnivalóan indította a szezont, most már valamelyest javítva legalább nem kieső helyen áll, ő maga pedig szeptemberben bokasérülést szenvedett, és még mindig csak a visszatérésre készül.

“Ha Arsene Wenger maradt volna továbbra is a csapatnál, akkor bizonyára én is maradtam volna. Nagyon sokat köszönhetek neki, nagy hatással volt rám a pályafutásom során. Nagyon bízott bennem, kölcsönösen tiszteltük egymást, nála lettem csapatkapitány, nagyon szerettem vele együtt dolgozni. Sajnos, azonban nem maradt a csapatnál, új éra kezdődött, én pedig úgy éreztem, hogy nekem is váltanom kell, így végül a távozás mellett határoztam el magam.”

– jelentette ki Wilshere a minap egy interjúban.

Wilshere 9 éves korától az “Ágyúsok” alkalmazásában nevelkedett, 2008-ban mutatkozott be az első csapatban, mely színeiben a 2010-2011-es szezontól volt meghatározó játékos egészen múlt nyári távozásáig, leszámítva a Bolton és a Bournemouth csapatainál eltöltött egy-egy kölcsön időszakát. Wengerrel közösen egy FA Kupát és egy Community Shieldet nyertek, valamint Ligakupa-döntőt játszottak.

(Fotó: Telegraph)