Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa-liga: otthon égett a Milan, a Lipcse nyerni tudott

A hétközi Bajnokok Ligáját követően a csütörtöki játéknapon az Európa-liga csoportköreinek rendezték meg a harmadik fordulóját. Már a kora esti mérkőzéseken meglepetés született az AC Milan vereségének köszönhetően. 

Az F jelzésű csoportban a spanyol Real Betis együttese átvette a vezetést. Az AC Milan a kínos vereség ellenére még mindig továbbjutásra áll, ugyanis az első két összecsapáson sikerült begyűjteniük a három pontot. A Olympiakosz az első győzelmét aratta az idei kiírásban, ezzel életben tartva a reményeket a visszavágókra nézve.

AC Milan 1–2 Real Betis (0-1)
Gólszerzők: Cutrone, ill. Sanabria, Lo Celso.
Kiállítva: Castillejo.

Dudelange 0–2 Olympiakosz (0-0)
Gólszerzők: Torosidis, Jordanov (öngól).

A B-kvartettben helyett kapó Red Bull-klubok mindegyike kapott gól nélküli győzelmet aratott, így továbbjutásra is állnak jelenleg. A csoportot az eddig százszázalékos Salzburg vezeti. Gulácsi Péter nem volt a kezdőcsapat tagja a lipcseieknél, Willi Orbánnal ellentétben.

Red Bull Salzburg 3–0 Rosenborg BK (1-0)
Gólszerzők: Dabbur (2 – egyet büntetőből), Wolf.

RB Leipzig 2–0 Celtic (2-0)
Gólszerzők: Cunha, Bruma.

A Zenit Szentpétervár továbbra is vezeti csoportját, miután hazai pályán felülmúlták a Bordeaux együttesét – a francia csapat még pontot sem szerzett az eddigi három mérkőzésén. A cseh Slavia Praha szorosan követi az oroszokat.

Zenit 2–1 Bordeaux (1-1)
Gólszerzők: Dzyuba, Kuzyaev, ill. Briand.

Köbenhavn 0–1 Slavia Praha (0-0)
Gólszerző:
Matousek.