Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern: Robben sem érti a hullámvölgy okait

A Bayern München rutinos holland szélsője, Arjen Robben úgy véli, a bajorok formahanyatlásának több összetevője van.

A müncheniek legutóbb a Rödinghausen elleni, keddi kupameccsen léptek pályára. Az összecsapáson Niko Kovac együttese hamar kétgólos előnyre tett szert, ellenfelük azonban rögtön a fordulást követően szépített. Ez már zsinórban a negyedik győzelme volt a német rekordbajnoknak minden sorozatot figyelembe véve, az azt megelőző négymeccses nyeretlenségi szériát – köztük egy Borussia Mönchengladbach elleni csúnya fiaskót – továbbra sem olyan könnyű átadni a múltnak. A Bayern a tabella éléről is lecsúszott.

„Nem csak egyetlen oka van annak, hogy az utóbbi hetekben szenvedtünk. Minden egyes mérkőzést a lehető legkomolyabban vettünk. Önkritikusak vagyunk, ugyanakkor meg kell őriznünk a nyugalmunkat. Igen, voltak olyan idők, amikor minden egyszerűbbnek tűnt. Mi, játékosok tisztában vagyunk a jelenlegi helyzettel és nyomással. Igyekszünk a legjobb formánkat mutatni” – így nyilatkozott a 34 esztendős Robben az Amazon Music újságíróinak.

Az előttünk álló hétvégén a Bayern a Freiburg együttesét látja vendégül, november 10-én pedig jön a Klassiker, azaz a Borussia Dortmund elleni derbi.