Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: háromgólos hátrányból mentett pontot az Atalanta az AS Roma ellen – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 21. fordulójában igencsak eseménydúsan telt a vasárnap délután, több találkozó is kifejezetten közönségszórakoztató játékot hozott, és a gólokkal sem spóroltak a csapatok, a négy mérkőzésen összesen 22 (!) találat született, ráadásul nagy feltámadásokból és fordításokból sem volt hiány…

Az első félidő végére háromgólos előnyre tett szert az AS Roma Bergamóban, köszönhetően az idei szezonban eddig összesen kétszer eredményes Edin Dzeko egy félidő alatti duplájának és El Shaarawy találatának. Az Atalanta azonban már a szünet előtt megkezdte a felzárkózást, a második játékrész derekára pedig 0-3-ról 3-3-ra egalizáltak, miután a sorozatbeli nyolcadik bajnokiján eredményes Duvan Zapata a kihagyott büntetőjét követően tudott eredményes lenni.

Atalanta – AS Roma 3-3 (1-3)
Gólszerzők: Castagne (45.), Toloi (59.), Zapata (71.) ill. Dzeko (3., 33.), El Shaarawy (40.)

 

A déli összecsapáson hét gól született, az őrületből a szinte végig vezető Fiorentina került ki győztesen a sereghajtó Chievo otthonában. Muriel az Olaszországba való visszatérése után a második meccsén is eredményes volt, a gólt szerző Benassit a második félidő derekánál kiállították, a veterán Pellissier egy büntetőt értékesített, egyet kihagyott, és a hajrában Federico Chiesa duplájára is nagy szüksége volt ahhoz a Violáknak, hogy mindhárom pontot elvigyék a Bentegodiból.

Chievo Verona – Fiorentina 3-4 (1-2)
Gólszerzők: Stepinski (38.), Pellissier (60. – büntetőből), Djordjevic (89.) ill. Muriel (4.), Benassi (27.), Chiesa (79., 86.)
Kiállítva: ill. Benassi (60.)

 

A Parma két gólos előnyt adott le, a regionális rangadón a kieső zóna előteréből menekülő SPAL az utolsó húsz percen belül idegenben hajtott végre fordítást, és a rendkívül értékes három ponttal egészen a 13. helyig kapaszkodtak fel, 7 pontra menekülve a rettegett 18. pozíciótól.

Parma – SPAL 2-3 (1-0)
Gólszerzők: Inglese (11., 53. – az elsőt büntetőből) ill. Valoti (70.), Petagna (75.), Fares (87.)

A korai kiállítás alapján véve pecsételte meg a hetek óta csak vergődő Bologna sorsát, az utolsó előtti helyezett Frosinone félidőnként két-két találattal története legnagyobb különbségű élvonalbeli győzelmét aratta a duplázó  Ciano vezérletével. Ráadásul a sárga-kékek egyetlen pontra megközelítették a legjobb kieső helyet elfoglaló Bolognát, amelyben Nagy Ádám ismét nem jutott szóhoz, pedig lehet jobban jártak volna vele. A botrányos fiaskó után nagyon nehéz elképzelni, hogy Filippo Inzaghinak további maradása lehet a kispadon.

Bologna – Frosinone 0-4 (0-2)
Gólszerzők:ill. Ghighlione (18.), Ciano (21., 75.), Pinamonti (52.)
Kiállítva: Mattiello (13.) ill.