Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Nikolicsék vereséggel kezdték a szezont Ibráék ellen; kikapott a liga újonca is – videóval

Kezdetét vette az MLS, vagyis az észak-amerikai profiliga, melynek 2019-es szezonjának első játéknapján a meccseket magyar idő szerint tegnap este, és ma hajnalban rendezték meg. Gólokból, és izgalmakból már a nyitányon sem volt hiány, és pályán volt Nikolics Nemanja klubja is, mely ugyan vezetett, de idegenben vereséget szenvedett Ibrahimovic gárdájának, a Los Angeles Galaxynak az otthonában. Pályára lépett az első játéknap zárásként a Seattle Sounders otthonában az újonc FC Cincinatti is, amely ugyancsak vezetett, végül sima, háromgólos vereséget szenvedett.

Ibrahimovic, a Los Angeles Galaxy csapatkapitánya a hajrában szerzett győztes gólt csapata számára a Chicago Fire ellen! (forrás: twitter.com/LAGalaxy)

Magyar idő szerint tegnap este útjára indult a labda az MLS, vagyis az észak-amerikai profiliga 2019-es idényében a labda, a szezon pedig a Philadelphia Union – Toronto FC találkozóval indult! A vendégek a 2017-es szezonban bajnokok tudtak lenni, míg tavaly a rájátszásba sem jutottak be, és ezúttal sem ők voltak a meccs esélyesei.

Ezzel szemben a 34. percben előnybe kerülhetett volna a vendég kanadai együttes, azonban Osorio nem élt a lehetőséggel, tizengyest hibázott, így maradt a 0-0-s eredmény, de csak a félidő végéig, amikor is a hosszabbítás 3. percében Bradley volt eredményes, így a szünethez érve eggyel vezettek a vendégek (0-1)! Bradley a szünet után is folytatta a gólgyártást, ugyanis kétgólosra növelte klubja előnyét a 62. percben (0-2), majd Fabian, a Philadelphia új szerzeménye büntetőből szépített tizenegy perccel később (1-2)! Végül a Toronto a 94. percben kialakította a végeredményt, és kétgólos sikert aratott, miután a DeLeon volt eredményes, aki a tizenegyest hibázó Osorio passzát követően talált be (1-3)! Valamelyest tehát meglepetésre, de győzni tudott a Toronto a Philadelphia otthonában a szezon nyitányán.

MLS, alapszakasz
Philadelphia Union – Toronto FC • 1-3 (0-1)
Helyszín: Talen Energy Stadium, Chester – 16.498 néző
Gólszerzők: Fabian (73. – büntetőből), ill. Bradley (45+3., 62.), DeLeon (90+4.)


Időrendben a második mérkőzés az új idényben az Orlando City – New York City összecsapás volt. A hazaiak Nanival erősítettek kevéssel a szezon kezdete előtt, míg a vendégek a román tehetség, Mitritával. A hazaiaknál Nani a 70. percben mutatkozott be, a túloldalon pedig Mitrita kezdőként játszotta végig a meccset előretolt csatárként. Végül egyikük sem szerzett gólt, de a labdabirtoklástól eltekintve (melyben a hazaiak voltak a jobbak) kiegyenlített meccsen így is esett négy találat, és 2-2-es döntetlennel zárult ez a bajnoki! Pedig már az első félidőben kétgólos előnyre tett szert a vendég New York-i gárda, melynek második találatánál Mitrita az előkészítő szerepében volt! A második félidőben is esett értelemszerűen két gól, azt viszont a hazaiak szerezték, így fele-fele arányban osztották el a felek a két félidőre a góljaikat, és osztozkodtak a pontokon.

Orlando City – New York City • 2-2 (0-2)
Helyszín: Orlando City Stadium, Orlando – 25.527 néző
Gólszerzők: Mueller (59.), Akindele (75.), ill. Ofori (13.), Ring (45.)


A Columbus Crew a New York Red Bulls vendéglátójaként játszott máris az első játéknapon rangadót. A két klub az előző szezonban a rájátszásban is egymásnak feszült.

Ezúttal két gólt hozott a találkozó, melynek már az első félidejében kialakult a végeredmény! Az első játékrész elején és végén is született 1-1 találat, így a pontok tekintetében is ilyen arányban osztoztak a felek. A New York-i csapat szerzett korán előnyt, már a 6. percben Ivan révén, majd a 41. minutumban Higuaín labdáját Sauro juttatta a kapuba, és végül bebizonyosodott, ezzel kialakította egyben az 1-1-es végeredményt is.

Columbus Crew – New York Red Bulls • 1-1 (1-1)
Helyszín: MAPFRE Stadium, Columbus – 17.931 néző
Gólszerzők: Sauro (41.), ill. Ivan (6.)


A Columbus Crew – New York Red Bulls meccsel egyidejűleg magyar idő szerint a tegnapi utolsó meccs az FC Dallas – New England Revolution találkozó volt. A meccs esélyese a hazai texasi gárda volt, amely előnybe is került már a 13. percben Barrios révén (1-0), és a dallasiak előnye ki is tartott az első félidőben. A fordulás után viszont nem túl sokkal, majdhogynem ugyanannyi idő elteltével ahogy a meccs elején betalált a Dallas, úgy egyenlíteni tudott az 57. percben Gil (1-1)! Mezőnyben a hazaiak voltak sokkal jobbak, kapura pedig szinte ugyanolyan arányban voltak veszélyesek a felek, melyek végül tehát a nyitányon osztozkodtak a pontokon.

FC Dallas – New England Revolution • 1-1 (1-0)
Helyszín: Toyota Stadium, Frisco – 14.327 néző
Gólszerzők: Barrios (13.), ill. Gil (57.)


Magyar idő szerint éjfélkor kezdődött a Colorado Rapids – Portland Timbers találkozó, a hazaiak kapuját pedig az a Tim Howard védte, aki a szezon végén visszavonul. A mérkőzés előtt talán nem sokan gondolták, de végül gólparádét, és fordulatos küzdelmet hozott ez a bajnoki!

Kamara már a 16. percben előnyt szerzett a hazaiaknak (1-0), ám nem sokkal később, a 27. percben a svéd Sjöberg azonnal piros lapot kapott, így hamar emberhátrányba került a hazai gárda! A 29. percben vendég részről Valeri előbb büntetőt hibázott, de gyorsan korrigált, és egyenlíteni tudott így a Portland argentin alapembere, egyben csapatkapitánya (1-1)! Ráadásul az első félidő végén, a ráadás első percében Valeri egy gólpasszt is kiosztott, Blanck találatával pedig fordított a vendég együttes a szünethez érve (1-2)!

Azonban a fordulást követően lényegében azonnal egalizált Feilhaber révén a Colorado csapata (2-2), viszont a 66. percben újból a Portland volt előnyben, miután Wynne öngólt szerzett (2-3)! Ezzel azonban még nem volt vége a parádés meccsnek, ugyanis a legvégén, a hosszabbítás 4. percében Shinyashiki góljával pontot mentett az emberhátrányban így tehát két találatot is szerző Colorado Rapids csapata (3-3)! A hatgólos találkozó jól megmutatta, hogy az MLS-ben sokszor nincs lefutott meccs!

Colorado Rapids – Portland Timbers • 3-3 (1-2)
Helyszín: Dick’s Sporting Goods Park, Commerce City – 12.717 néző
Gólszerzők: Kamara (16.), Feilhaber (46.), Shinyashiki (90+4.), ill. Valeri (29.), Blanco (45.+1.), Wynne (66. – öngól)
Kiállítás: Sjöberg (27.), ill.


Az előző, hatgólos meccsel egyidejűleg zajlott a Houston Dynamo – Real Salt Lake összecsapás is. A hazaiak hétközben CONCACAF-BL-t játszottak, és jutottak be a negyeddöntőbe, és ennek a bajnokinak is ők voltak az esélyesei.

Ezzel szemben a hazaiak texasiak az első félidő végéhez közeledve, a 40. percben a tavaly is remeklő Rusnák révén hátrányba kerültek (0-1)! A 62. percben viszont Manotas egyenlíteni tudott (1-1), később pedig, a hajrához közeledve, a 81. percben Vera megkapta második sárga lapját, így én emberhátrányban fejezte be a meccset a hazai együttes. A lefújásig viszont már nem változott az eredmény, ha meglepetésre is, de pontot szereztek a vendégek, akiknél szintén egy kapuslegenda, a meccset végig védő Nick Rimando vonul vissza a szezon végén.

Houston Dynamo – Real Salt Lake • 1-1 (0-1)
Helyszín: BBVA Compass, Stadium, Houston – 16.827 néző
Gólszerzők: Manotas (62.), ill. Rusnák (40.)
Kiállítás: Vera (81.), ill.


A Vancouver Whitecaps – Minnesota United a két fentebbi találkozóval egyidejűleg vette kezdetét Kanadában.

Az első félidő elején, a 6. percben Godoy révén már előnybe kerültek a hazaiak (1-0), ám a szünethez közeledve Quintero 37. percben elvégzett büntetőjével egyenlített a vendég együttes (1-1)! Amely ráadásul a fordulás után megfordította a meccs állását! Előbb Calvo a 66. percben volt eredményes az egyenlítő gólt szerző Quintero passzát követően (1-2), majd négy perccel később Ibarra talált be, akinek az asszisztot szintén Quintero szolgáltatta (1-3)! A hajrában szépíteni tudott még a Vancouver a 81. percben Henry révén (2-3), viszont az egyenlítés nem jött össze, így kanadai vendéglátója otthonában tudott győzni a 2017-es újonc Minnesota United csapata!

Vancouver Whitecaps – Minnesota United • 2-3 (1-1)
Helyszín: BC Place Stadium, Vancouver – 27.837 néző
Gólszerzők: Godoy (6.), Henry (81.), ill. Quintero (37. – büntetőből), Calvo (66.), Ibarra (70.)


Ma hajnalban pályára lépett Nikolics Nemanja csapata is, a Chicago Fire, amely a Zlatan Ibrahimovic vezette Los Angeles Galaxy otthonában vendégszerepelt, ahol szobrot kapott a klub egykori játékosa, David Beckham! A magyar támadó a kispadon kezdett, és végül a meccs lefújásáig sem került bevetésre.

A találkozó jó iramban indult, és mindkét klubnak voltak lehetőségei, ugyanakkor gólt nem, csak helyzeteket hozott az első félidő, melynek során mezőnyben a Chicago volt a jobb. A fordulás utánra sem változtak lényegében a mutatók, viszont a második félidő legelején, a 49. percben a Fire új szerzeménye, Sapong szerzett előnyt klubjának (0-1)! Közel húsz percig ki is tartott a Chicago előnye, ám a 68. percben Steres egyenlíteni tudott (1-1)! Végül ki más, mint Ibrahimovic döntötte el a találkozót! A svéd klasszis a hajrában, a 80. percben vette be a Chicago kapuját, és tartotta otthon klubja számára a három pontot a papírformát érvényesítve (2-1)!

Los Angeles Galaxy – Chicago Fire • 2-1 (0-0)
Helyszín: Dignity Health Sports Park, Carson – 25.866 néző
Gólszerzők: Steres (68.), Ibrahimovic (80.), ill. Sapong (49.)


Pályán volt még ma hajnalban a San José Earthquakes is, amely a kanadai Montreal Impact csapatát látta vendégül.

A hazaiak már a 11. percben előnybe kerültek Eriksson révén (1-0), majd a 29. percben egyenlített Piatti (1-1)! Az első félidő végére ráadásul a fordítás is összejött a kanadai klubnak, ugyanis a 44. percben az egyenlítő gólnál asszisztot kiosztó Taïder talált a hazaiak kapujába (1-2)! A szünet után nagyon dominált a hazai csapat, a vendégek kaput találó lövésig sem jutottak, mégsem tudott egyenlíteni sem a San José, így a Montreal Impact idegenbeli győzelemmel kezdte az új szezont!

San José Earthquakes – Montreal Impact • 1-2 (1-2)
Helyszín: Avaya Stadium, San José – 18.000 néző
Gólszerzők: Eriksson (11.), ill. Piatti (29.) Taïder (44.)


A Montreal győztes meccsével egyidejűleg került sor a szintén az első játéknap záró találkozójának számító összecsapásra, melyen bemutatkozott a liga újonca, az FC Cincinatti, amely a jóval esélyesebb Seattle Sounders otthonában vendégszerepelt a nyitányon!

Ám esélyek ide vagy oda, igencsak hamar, már a 13. percben történelmi gól született, ugyanis megszerezte a Cincinatti az első MLS-találatát a Young Boys színeiben svájci bajnoki címmel rendelkező Bertone révén (0-1)! A hazaiak azonban felpörögtek, és előbb a 27. percben Leerdam révén egyenlítettek (1-1), majd a 33. percben már Morris révén fordítottak, akinek a gólpasszt Lodeiro osztotta ki (2-1)! Az első félidő végén Morris duplázni tudott, aki első találata után tíz perccel volt újra eredményes, így a szünethez érve már kétgólos előnyre birtokában voltak a hazaiak (3-1)!

A fordulást követően is nagyon dominált a hazai együttes, amelynek újabb Seattle találat lett az eredménye! A Sounders a végeredményt a hajrában, a 87. percben állította be Ruidiaz révén, így hiába kezdte jól a meccset az újonc Cincinatti csapata, végül háromgólos vereséget szenvedett idegenben (4-1)!

Seattle Sounders – FC Cincinatti • 4-1 (3-1)
Helyszín: CenturyLink Field, Seattle – 39.011 néző
Gólszerzők: Leerdam (27.), Morris (33., 43.), Ruidiaz (87.), ill. Bertone (13.)


Magyar idő szerint vasárnap hajnalban folytatódnak az MLS mérkőzései a nyitófordulóban, és természetesen azokról a találkozókról is beszámolunk!