Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem csak az edző távozik az AS Romától – sajtóhír

Eusebio Di Francesco vezetőedző menesztését követően olasz sajtóértesülések szerint a pénteki napon az AS Roma sportigazgatója is távozni fog…

A Corriere dello Sport és a Tuttomercatoweb egyaránt megerősítette, hogy az AS Roma egyesülete közös megegyezéssel felbontani készül Monchi szerződését a klubnál, miután a felek már nem érzik a bizalmat egymás irányába.

A jelenleg 50 esztendős sportvezető ezer szállal kötődik a Sevilla csapatához, hiszen annak idején 1990 és 1999 között az andalúziai egyesület első csapatának kapusa volt, visszavonulásától pedig egészen 2017-ig a Sevilla stábjában dolgozott. Jelentős sikereket ért el sportigazgatóként, például 200 millió eurós profitot ért el az átigazolásokban, miután többek közt Dani Alves, Julio Baptista vagy Ivan Rakitic is az ő irányítása alatt került eladásra a csapattól, miközben 11 trófeát nyertek.

Ezzel szemben a Roma élére 2017. nyarán kinevezett sportigazgató a “Farkasoknál” elmaradt az ígért eredményektől, a játékoskeretet teljesen felforgatta és a második évében kétségkívül gyengébb szezont is fut a gárda a tavalyinál.

A spanyol szakember várhatóan az Arsenal csapatánál dolgozhat majd a jövőben hasonló pozícióban.