Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Többszörösére nőtt Szoboszlai piaci ára, íme a magyar TOP 10!

A mértékadónak számító Transfermarkt folyamatosan frissíti a piaci szereplők értékét, magyar labdarúgó pedig még sosem volt ilyen magasan rangsorolva 18 évesen. A Red Bull Salzburg játékosa Szoboszlai Domink ugyanis többszörösére tornázta piaci értékét. Mutatjuk a jelenlegi tíz legdrágább magyar futballistát. 

Továbbra is az R Leipzig két magyarja, Willi Orban és Gulácsi Péter áll a magyar toplista élén. A dobogóról viszont leszorult a Dinamo Kijev védője Kádár Tamás, akit az immáron 5 millió euróra taksált Szoboszlai Dominik előzött meg. A tízes listán szereplő játékosok közül egyébként csak Dzsudzsák Balázs és a klubjában mellőzött Nagy Ádám értéke csökkent. Igaz, hogy nem minden adat friss adat, ugyanis a magasabban kvalifikált ligákban sűrűbb a piaci frissítés, míg az alacsonyabban rangsorolt ligákban nagyobb időintervallumot használnak.

Szobaszlai immáron a Salzburg első keretének a tagja, és egyre több játéklehetőséghez jut. Rövid idő alatt két gólt és két gólpasszt is jegyez, s nemrégiben a hónap játékosa volt klubjában, mellyel az Európa-ligában is szerepelt. Debütált a magyar válogatottban, neve pedig igen előkelő helyen szerepel a legtehetségesebb fiatalokat összegző névsorban. Neve olyan klubok köreiben merült már fel, mint a Juventus, a bayern München, vagy éppen az AC Milan. A német szaklap utóbbit szerepelteti is profiljának pletyka rovatában…

Fiatal, 18 éves magyar tehetséget még sosem kvalifikáltak ilyen magas piaci áron! Az eddigi érték egyébként 2 millió euróban volt meghatározva, ehhez képest az 5 millió, egy igen nagy, két és félszeres ugrás.