Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Azonnali hatállyal menesztették a Brighton edzőjét – hivatalos

A Premier League-ben szereplő Brighton & Hove Albion csapata hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy menesztették Chris Hughton vezetőedzőt. 

Forrás: brightonandhovealbion.com

Chris Hughtont azonnali hatállyal elküldik a Brighton & Hove Albion éléről, jelentette be a klub. A tréner mellett Paul Trollope asszisztens, és Paul Nevin másodedző is elhagyja a csapatot. A döntést Tony Bloom, klubelnök hozta meg, akinek elmondása szerint ez volt élete egyik legnehezebb elhatározása.

“Chris kiváló munkát végzett az elmúlt négy és fél évben, hiszen már az első évében a rájátszásban játszottunk, utána pedig az ő irányítása alatt jutottunk fel a Premier Leageu-be. Ez volt a legnehezebb döntésem, amióta a klub elnöke vagyok, de meg kellett hoznom látva, hogy mennyire szenvedtünk a szezon második felében, és majdnem ki is estünk, így úgy érzem, most van itt az ideje a váltásnak. Chris azonban mindig is szeretett tagja lesz a klubunknak, és mindig szívesen látjuk majd az AMEX-ben.”

– nyilatkozta a klubelnök a hivatalos oldaluknak.

Habár jól kezdte a szezont a Brighton, az idény második felére annyira leromlottak, hogy csak egy hajszálon múlott a kiesés: 2019-ben mindössze 11 pontot szereztek 18 mérkőzésen, és volt egy öt meccses sorozatuk is, amikor gólt sem tudtak lőni.

A Brighton Chris Hughton irányítása alatt jutott fel 2017-ben a Premier League-be, és bár az első szezonban a középmezőnyben végeztek, a mostani idényben csak a 17. helyet tudták megszerezni, és mindössze két ponttal végeztek a kieső Cardiff előtt.