Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: így ünnepel az olasz válogatott nagy visszatérője

Immár matematikailag is biztossá vált, hogy a 2018-as Világbajnokság kihagyása után újra visszatér a labdarúgás nagyszínpadára az olasz válogatott. A Roberto Mancini edzette Squadra Azzurra a hátralévő fordulók ellenére máris kvalifikálta magát a 2020-as Európa-bajnokságra.

Az olasz válogatott tegnap este igenben, Liechtensteinben tudott fölényesen nyerni. A 5-0-s siker tevékeny részese volt az a Stephan El Shaarawy is, aki utoljára több mint két évvel ezelőtt kapott lehetőséget címeres mezben. Pedig az elmúlt időszakban nem túl sok minden mutatott abba az irányba, hogy az egyiptomi származású támadó visszatalálhat a helyes útra. Három szezont követően a nyáron nem csak az AS Romát, de még a Serie A-t, sőt Európát is maga mögött hagyta: a kínai Sanghaj Senhua csapatához szerződött. A távol-keleti légióskodás azonban a jelek szerint jó hatással van karrierjére, lévén tegnap góllal hálálta meg Mancini kapitány bizalmát, ami valóban nagy szó, még ha az ellenfél nem is volt éppen világverő.

El Shaarawy természetesen örömmel nyilatkozott a lefújást követően:

„Nagyon sok érzelem ragadott el. Hatalmas boldogság a számomra, hogy visszatérhettem. Mindig a maximumot adom ki magamból, ami az elkötelezettségemből fakad. Az utolsó pályára lépésem Svédország ellen volt, két évvel ezelőtt. Most be akartam bizonyítani, hogy fontosnak érzem magam. Mindent meg akarok tenni a nemzeti csapatért. Sokat jelent ez a gól, és ezután is mindent meg akarok tenni, amikor csak felmehetek a pályára.”

– ünnepelte visszatérését, „Il Faraone”.