Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dráma a köbön: Háromgólos hátrányból állt fel a Dortmund – videóval

A Bayern München elleni 4:0-ás vereség után a sereghajtó Paderborn is “meglepte” a Borussia Dortmundot. A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 12. fordulójának nyitómeccsén csak úgy terjengett az edzőbuktatás enyves “illata”…! Vajon a feltámadás és a pontszerzés ellenére ez volt Lucien Favre hattyúdala? 

1. félidő: Válogatott szünet ide vagy oda, a seregható ellen hazai pályán mást várhattunk a Dortmundtól. Meddő mezőnyjáték, nulla kreativitás, kapura veszélytelen produktum jellemezte a pályán csak lézengő sárga-fekete játékosokat. A Paderbonr pedig tökéletesen élt a kialakult helyzettel, és gyakorlatilag az első játékrészben minden adódó lehetőség gólt eredményezett. A vendék kontrák ültek, Mamba duplája után, a szünet előtt pedig jött a harmadik vendég gól Holtmann révén. Ráadásul Paco is megsérült, a spanyol támadót kényszerűségből le kellett cserélni.

2. félidő: A fordulás után Sancho révén egyből jött a szépítő találat, majd Reus és Hummels is közel járt a gólszerzéshez. A szünet után egy teljesen más BVB futott ki, a helyzetek futószalagon érkeztek, de az újabb találat valahol mindig lekéste az “átszállást”. Egy kontra révén Mamba dönthette volna el egy mesterhármassal végérvényesen az összecsapást, a lehetőség azonban a hajrára fordulva kimaradt. A második félidő hatalmas fölénye aztán a 84. percben góllá érett, Witsel adta meg a lehetőségét a pontszerzésnek. Mely a ráadásban aztán össze is jött, az újonc nem tudta kibekkelni a meccset, kevés volt a háromgólos előny a győzelemhez. A Paderborn közel 5 kilométerrel többet futott, és több párharcot nyert, a pontszerzésre a látottak alapján rászolgált.

Vajon tényleg fellázadt Favre öltözője? Netán az első félidő a válogatott hétnek tudható be? Mindenki döntse el maga… Egy biztos, a Dortmund újabb fontos pontokat vesztett. Folytatás jövő héten a BL-ben az FC Barcelona ellen.

Bundesliga, 12. forduló
Borussia Dortmund – Paderborn 3:3 (0:3)

G: Sancho (47.), Witsel (84.), Reus (90+2.), ill. Mamba (5., 37.), Holtmann (43.)

A folytatásban

11.23. 15:30 | Düsseldorf – Bayern München (Tv: Sport 2)
11.23. 15:30 | Frankfurt – Wolfsburg
11.23. 15:30 | Bayer Leverkusen – Freiburg
11.23. 15:30 | Union Berlin – Mönchengladbach
11.23. 15:30 | Werder Bremen – Schalke 04
11.23. 18:30 | RB Leipzig – 1. FC Köln (Tv: Sport 2)
11.24. 15:00 | Augsburg – Hertha BSC (Tv: Sport 2)
11.24. 18:00 | Hoffenheim – Mainz

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye