Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A-csapatok vinnék a Fradi támadóját

Ukrán sajtóhírek szerint négy olasz klub is szeretné megszerezni Oleksandr Zubkovot, a Ferencvárosnál kölcsönben lévő szélsőt azonban a magyar bajnok is megvásárolná a Sahtar Donyecktől.

A Footboom információi szerint négy olasz élvonalbeli csapat, a Fiorentina, a Bologna, a Genoa és a Sampdoria is kiszemelte Oleksandr Zubkovot, a Sahtar Donyeck – kölcsönben a Ferencvárosnál futballozó – szélsőjét. A lap megemlíti, hogy a Ferencváros is szeretné hosszabb távon megtartani az idény végéig kölcsönben náluk szereplő játékost, ugyanakkor a Sahtarnál még nem biztosak abban, hogy végleg meg akarnak-e válni a több mint 1 millió eurót érő, 23 éves futballistától.

Az olasz kérők közül a Fiorentina érdeklődése lehet a legkomolyabb Zubkov iránt, mivel Firenzében a topklubok által kiszemelt olasz válogatott szélsőjük, Federico Chiesa távozására is készülnek. Ugyanakkor Zubkov képviselője a cikk szerint egyelőre nem lépett az ügyben, mivel ügyfele jól érzi magát a Ferencvárosnál, és nem akarnak semmiféle konfliktust azáltal, hogy más klubokkal tárgyalnak.

Zubkov az idei szezonban már 25 tétmérkőzésen lépett pályára az FTC mezében, ezeken 5 gólt és 7 gólpasszt jegyzett. Értékét és az érdeklődők számát egy ma este kivívott El-továbbjutás, és egy jó tavaszi szereplés még tovább növelheti.