Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U20-as vb: Storck értékelte a lehengerlő magyar sikert

Ahogy arról már beszámoltunk, hazánk U20-as nemzeti válogatottja kiütéses sikerrel kezdte meg az új-zélandi világeseményt. A magyar válogatott 5-1-es győzelmével fektette két vállra Észak-Koreát, Mervó pedig triplázott a mieink közül!

475483094-600x400

Mervóéknak bőven volt okuk az örömre – kiütéssel győzött Magyarország! (forrás: mlsz.hu)

Magyarország U20-as labdarúgó-válogatottja nagyszerűen kezdte meg az új-zélandi világbajnokságot. A mieink kiütéses sikert aratva, 5-1-re győzték le Ázsia korosztályos bajnokát, Észak-Koreát. A földrészükön remeklő ázsiaiak nem találtak fogást a magyar legényeken, igaz egyenlíteni tudtak, de utána Kalmár újra megnyitotta a magyar gólcsapot. A találkozón Mervó Bence triplázott, de a fent említett játékoson és a mesterhármast jegyző labdarúgónkon kívül Forgács is betalált.

A mérkőzés után így értékelt Bernd Storck – a magyar válogatott sportigazgatója – az mlsz.hu-nak adott nyilatkozatában:

“Nagyon fontos volt az első mérkőzés, hiszen bár jól sikerült a felkészülésünk és a felkészülési mérkőzéseink is, de itt tudtunk meggyőződni arról, hol tart valójában a csapat . Örülök, hogy sikerült bizonyítanunk, hogy a nemzetközi mezőnyben is tudunk nagyszerűen és eredményesen futballozni. Észak-Koreáról nagyon keveset lehetett előzetesen tudni, láttuk ugyan a meccseiket, de kevés információ szivárgott ki arról, hogy milyen állapotban érkezhettek a vébére. Az első pillanattól kezdve kontrolláltuk a mérkőzést, és a mentális erőnket mutatja, hogy a sorsdöntő pillanatokból jól jöttünk ki, így a koreai egyenlítés után gyorsan visszavettük a vezetést, és a szünetben történt változtatások is hamar gólt eredményeztek.”

A magyar válogatottra csütörtökön vár a következő megmérettetés. A mieink akkor az E-csoport második helyezettjével, Brazíliával találkoznak. Természetesen arról a találkozóról is beszámolunk.

Nagy Dávid