Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Flúgos futam! – Történelmi meccs

Igazán közönségszórakoztatóra sikeredett a New York City és a Toronto bajnoki összecsapása, avagy a Yankee Stadion látott már pár sporttörténelmi pillanatot, ez most egy újabb volt. Elképesztő fordulatok, nyolc gól és egy David Villa-Giovinco párharc, melyet az olasz nyert, ám a csapatok így is osztozkodtak a pontokon, ezzel pedig a riválisok jártak a legjobban. 

11059389_477744109065717_7236100951051339953_o

Ez a mérkőzés lett volna Frank Lampard bemutatkozó meccse, ám az angol megsérült a héten, kisebb húzódást szedett össze, így már a meccs előtt tudhattuk, hogy ez az este nem róla fog szólni. Iraola azonban ott volt a kezdőben, s nem mindennapi találkozón debütált, biztosan emlékezetes marad a találkozó a számára, melyet a hazai csapat dominanciája mellett egy roppant lüktető játékot hozott. A 17. percben nyílott a gólcsap, ekkor még nem is sejthettük, hogy mi vár ránk. David Villa remekbe szabott szabadrúgásgólt akasztott Konopka kapujába. Sokat nem kellett volna várni a válaszra, a vendégek ugyanis gyorsan büntetőhöz jutottak, ezt azonban Giovinco elhibázta. A példát látta David Villa és utánozta is, a 29. minutumban a spanyol is tizenegyest rontott, ám hatalmas pechre Perquis beleért a kipattanóba, s vétett borzasztóan peches öngólt.

Két gólos hátrányban sem adta fel a kanadai csapat, a 34. percben megkezdődött a Giovinco-show. Az olasz támadó másodjára is odaállt a büntetőpontra, s ezúttal nem hibázott, majd a 40. és a 43. percben is bevette Sounders kapuját, ezzel kilenc minutum alatt jegyzett mesterhármast, s a félidőre vendég vezetéssel mentek a csapatok.

A fordulást követően David Villa is megpróbálta még egyszer a tizenegyes címletű műfajt, s a 65. percben sikerült egalizálnia. A végjátékra 3-3-as döntetlennel fordultak a csapatok, roppant lüktető volt a játék, Giovinco zsenialitása és gyorsasága azonban újabb gólt ért. A Juventustól érkező támadó előkészített, vagy úgy is fogalmazhatunk, hogy kihagyhatatlan helyzetbe hozta Delgadot, aki nem is hibázott. Itt azonban még nem volt vége a meccsnek, a csattanó Mullins fejében volt. A nézők tehát nyolc gólt láthattak egyenlő eloszlásban, a David Villa-Goivinco párharcot pedig egyértelműen az olasz nyerte. Előbbi 10, míg utóbbi 11 találatnál jár, nagyon szépen elkapták a fonalat.

New York City – Toronto FC 4-4  (2-3)
G:
 Villa (17., 65.-büntető), Perquis (29.-öngól), Mullins (84.) ill. Giovinco (34.-büntető, 40., 43.), Delgado (82.)

A hét eddigi eredményei:
San Jose Earthquakes – Houston Dynamo 0-2
Orlando City – FC Dallas 0-2
Montreal Impact – Columbus Crew 3-0
Chicago Fire – Seattle Sounders 1-0
Colorado Rapids – Real Salt Lake 3-1
Philadelphia – Portland Timbers 3-0
New York Red Bulls – New England Revolutoin 4-1

A folytatásban:
júl. 13., 03:00 Vancouver Whitecaps – Sporting Kansas City

A góllövőlista élmezőnye:
1. 
Kamara (Columbus Crew) – 12 gól
2. 
Giovinco (Toronto FC) – 11 gól
3. 
David Villa (New York City) – 10 gól
4.. 
Wondolowski (San Jose Earthquakes), Kaká (Orlando City) – 9 gól
6.
 Adi (Portland Timbers), Bruin (Houston Dynamo), Wright-Phillips (New York Red Bulls) – 8 gól
9.
 Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Dempsey (Seattle Sounders), Davies (New England Revolution), Rivero (Vancouver Whitecaps), Martins (Seattle Sounders), Castillo (FC Dallas) – 7 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:

MLS 21 B

Őszi Ádám