Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: A “Roma” elintézte Svájcot

Egész Európában zajlanak a barátságos mérkőzések. A mai napon is számos összecsapás közül válogathattak a sportág szerelmesei.

Switzerland+v+Bosnia+International+Friendly+niqOfOuX3CCl

Svájc – Bosznia Hercegovina 0:2 (0:1)
Gólszerzők: – ill. Dzeko (14.), Pjanic (57.)

Hazai pályán, Zürichben nem sok öröme lehetett a mai mérkőzésen a svájci csapatnak. Az AS Roma játékosai elintézték a hazaiakat. Már az első félidőben Edin Dzeko a 14. percben megszerezte a vendégek részére a vezetést. A második játékrészben Pjanic az 57. percben megduplázta a bosnyákok előnyét. A svájciak már szépítésre sem futotta, így a vendégek szerezték meg a győzelmet.

Norvégia – Finnország 1:0 (0:0)
Gólszerző: Berget (57.), Johansen (83.) ill. –

Norvégia lecsúszott az EB-ről, és most a skandináv rangadón a Finnekkel mérkőztek meg. A mérkőzésen nem sok találat született. Az első játékrész gól nélkül zajlott. A találkozót eldöntő találatra az 57. percig kellett várni. A hazai csapatból Berget juttatta a finnek hálójába a labdát. A 83. percben Johansen bebiztosította a hazaiaknak a győzelmet.

Grúzia – Kazahsztán 1:1 (1:1)
Gólszerző: Gelashvili (38.) ill. Nurgaliyev (36.)

Az Európa Bajnokságra egyik csapat sem jutott ki. A két csapat jól ismeri egymást, mivel már 4 alkalommal találkoztak egymással. Ezen a mai találkozón az első félidőben lerendezték egymást a csapatok. Nurgaliyev révén a 36. percben megszerezte a vezetést a vendég együttes, azonban az előnyüket nem sokáig élvezhették. Két perccel később Gelashvili kiegyenlített, és mivel a második játékrészben nem esett gól, a csapatok döntetlennel zárták a meccset.

Észtország – Szerbia 0:1 (0:0)
Gólszerző: – ill. Kolarov (81.)

A két csapat eddig 3 alkalommal találkozott egymással, és egy-egy győzelmen, illetve egy döntetlenen osztoztak. A mai mérkőzésen az első félidőben nem alakított ki egyik együttes sem komolyabb lehetőséget, így gól sem született. A mérkőzést eldöntő találatra a 81. percig kellett várni. A Manchester City játékosa, Kolarov döntette el góljával a mérkőzést.

Montenegró – Fehéroroszország 0:0
Gólszerző: – ill. –
Kiállítva: – ill. Kornilenko (9.)

A két csapat nem bírt egymással. Annak ellenére, hogy a vendégek a 9. percben emberhátrányba kerültek Montenegró nem tudott betalálni a 10 emberrel játszó Fehéroroszok hálójába.

kép: pictures.zimbio.com

Nagy Gábor