Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyol kupa: Maratoni csatában végül a Barcáé a trófea! – videóval

A Barcelona több, mint egy félidőt játszott emberhátrányban, mégis meg tudta őrizni kapuját kapott gól nélkül, Jordi Alba 97. perces góljával és Neymar 122. percben esett találatával pedig a mérkőzést is megnyerték. A Sevilla 9 emberrel fejezte be, Banega és Carrico is a kiállítás sorsára jutott. 

Barca - Sevilal

Barecolna – Sevilla: 2-0
Helyszín: Vicente Calderón, Madrid
Gólszerzők: Alba (97.), Neymar (122.) ill. –
Sárga: Alba (87.), Neymar (89.), Alves (90.), Iniesta (90.) ill. Rami (73.), Vitolo (75.), Iborra (90+5.), Krychowiak (92.), Konopljanka (102.), Escudero (104.), Gameiro (114.)
Piros: Mascherano (36.) ill. Banega (90+2.), Carrico (121.)

Barca: Ter Stegen – Alves, Piqué, Mascherano, Alba (Roberto 120.) – Rakitic (Mathieu 46.), Busquets, Iniesta – Messi, Suárez (Rafinha 58.), Neymar – Vezetőedző: Luis Enrique

Sevilla: Rico – Mariano (Konopljanka 79.), Rami, Carrico, Escudero – Krychowiak, Iborra (Llorente 106.) – Coke, Banega, Vitolo – Gameiro – Vezetőedző: Unai Emery

A Sevilla remekül állta a sarat az első félidőben, Suárez veszélyeztetett az első percekben, később viszont Escudero lecsúszott beadásánál volt szükség Ter Stegen közbeavatkozására. Bár a Barcánál volt többet a labda, mondhatjuk, hogy kiegyenlített volt a játék. Fél óra elteltével Dani Alves lőtt mellé távolról, majd a 36. percben nagyot fordult a meccs képe. Mascherano utolsó emberként lerántotta a kilépő Gameirót, így egyből kiállították. A megítélt szabadrúgást Banega tűzte rá, Ter Stegen viszont fölé tudta tolni. A játékrész végére még egy Piqué fejes maradt, ami elkerülte a kaput, jöhetett a szünet.

A Sevilla az Európa Liga-fináléhoz hasonlóan erősen kezdte a második félidőt, Banega távoli bombája találta el a kapufát az 50. percben. Az 58. percben még rosszabbra fordult a Barca sorsa, amikor Suárezt fájdalmak közepette le kellett hozni a pályáról, Rafinha érkezett helyette. Egyre komolyabb nyomást helyezett az andalúz csapat a katalánokra, a 65. percben például Busquets hősies blokkjára volt szükség, hogy Krychowiak ne szerezzen gólt. Nem sokkal később Ter Stegennek ismételten meggyűlt a baja egy lecsúszott beadással, majd a 76. percben feljegyezhettük a Barcelona első kaput eltaláló lövését, Messi szabadrúgását fogta Rico. Nem tudta gólra váltani a fölényt a Sevilla, és az emberelőnyét is elveszítette a 92. percben, amikor Banega rúgta fel Neymart Mascherano kiállításához kísértetiesen hasonló körülmények között. A megítélt szabadrúgást Messi végezte el, Rico pedig hárított. A rendes játékidőre már csak egy Mathieu fejes maradt, hosszabbítás következett.

A 97. percben megszerezte a vezetést a Barca, Messi adott zseniális labdát Albának, aki ellőtte a hosszúba kapásból, megszerezve ezzel első gólját a szezonban. Mit mondhatnánk, jól időzített. A Messi szabadot lő, Rico véd eseménysort már harmadjára élvezhettük végig a 103. percben, de még ez volt a legveszélyesebb. A 105. percben Piqué fejesét tolta fölé a kapus, aztán meg Dani Alves bombáját fogta, nagyon elkészült az erejével a Sevilla a végére. Nem tudtak már komoly erőt mozgósítani az Emery tanítványai, és a végén még Carrico pirosa után Neymar megadta a kegyelemdöfést Messi újabb fantasztikus passza után.

https://www.youtube.com/watch?v=H61p18Q71H0

Tereh Balázs