Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Győzelemmel búcsúztatták Bastiant, íme a barátságos mérkőzések összefoglalója!

Kiemelt nap volt a tegnapi a német labdarúgásnak. Nem csak azért mert a nemzeti tizenegy újra mérkőzést játszott, hanem mert az élő legenda, Bastian Schweinsteiger utoljára lépett pályára a válogatottba.

598112674_84820372

Németország – Finnország 2:0 (0:0)
Helyszín: Mönchengladbach,  Borussia-Park Játékvezető: Kulbakov
Gólszerzők: Meyer (55.), Ötzil (77.)
Sárga lap: –
Piros lap: –

Németország: ter Stegen – Hector, Mustafi, Sule, Kimmich – Bellarabi, Götze, Schweinsteiger, Meyer, Brandt – Volland Vezetőedző: Löw

Finnország: Hradecky – Raitala, Lam, Arajuuri, Moisander, Uronen – Lod, Halsti, Ring – Hamalainen, Pohjanpalo Vezetőedző: Backe

A mérkőzés első félideje olyan volt amilyennek egy barátságos mérkőzésnek kell lennie. Barátságos. A játékosok óvatosak voltak egymással, lassan játszottak és meglehetősen pontatlanul. Kevés lehetőség is volt a gólszerzésre és ami volt is, az mind a németek előtt adódott. Először Mustafi fejelhetett egy szögletet követően, jó helyzetből, de a próbálkozás elkerülte a kaput. Majd később egy beadásra érkezett volna Götze, ám Arajuuri megelőzte és épp ebből lett a baj. A labda a védő előtt felpattant, aki így a lábszárával találta el a játékszert, ami pedig a kapufán csattant. Majdnem megszerezte így a vezetést a hazai gárda, bár a majdnem találatra a  lottó sem fizet. Ezek után jött a legnagyobb lehetőség. Götze csleezte be magát a egészen a finn ötös vonaláig. A kapustól elkezdve még egy-egy védőt is kicselezett, ám az lövésébe még bele tudtak állni. A vendégek részéről egyik esetben sem jött válasz. Nem tudtak érdemlegesen eljutni a német kapuig.

A második félidőt ott kezdték a csapatok ahol az elsőt abbahagyták. Kissé álmoskás játékkal és német helyzettel. Mit helyzettel? Góllal! Történt ugyanis, hogy az 55. perc tájékán M. Götzet ugratták ki a társak a szélen aki be is adta a labdát, az érkező Volland szépen átlépte azt és a második hullámban berobbanó Meyer pedig a kapuba terelte a játékszert. Szemnek tetszetős egy támadás volt. A gól után nem sokkal eljött az a csere amire a kifejezés jó értelmében senki nem akart. Bastian Schweinsteiger elhagyta a pályát és a válogatottat. Tiszteletére felállt az egész stadion és tapsolva éltették. A válogatottbeli társak úgy tisztelték meg a sztárt, hogy egy újabb gólt pakoltak be a finnek kapujába. Ezúttal is Götze volt az előkészítő. A fiatal támadó Ötzilhez adta a labdát, aki be akarta azt adni, egy védő belecsúszott a passzba és így a hosszú sarokba landolt a bogyó. 2:0. A németek végig a kezükben tartották a mérkőzést, ami nem volt magas színvonalú, de nem is lett volna értelme kihajtani a játékosokat. A finnek nem jelentettek különösebb veszélyt az ellenfél kapujára, bár becsületükre legyen mondva, igyekeztek azért és a legvégén csak a Barcelona kapusán, ter Stegenen múlt, hogy nem rúgtak gólt.

Albánia – Marokkó 0:0 (0:0)
Gólszerzők: –

Nem esett gól ezen a találkozón, bár helyzet sem nagyon volt. Mindkét gárda a lehető legerősebb keretével állt fel. A hazaiaknál egyaránt játszott Berisha, Xhaka és Hysaj is, ám így sem bírtak egymással a felek.

Írország – Omán 4:0 (3:0)
Gólszerzők: Brady (8.), Keane (30.), Walters (34., 63.)

Teljesen simán, különösebb megerőltetés nélkül hozta le a mérkőzést az Ír gárda. Már a találkozó legelején megszerezték a vezetést, amit aztán szépen fokozatosan növeltek. Igaz, a második játékrészre bőven visszavettek a tempóból, de így is találtak még egy gólt.

Borbély Szabolcs