Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bravót motiválja, hogy volt csapattársaival kell szembenéznie

A Manchester City szerdán utazik Barcelonába a Bajnokok Ligája csoportmérkőzésére. A csapattal tart természetesen a katalánoktól nyáron távozó kapus, Claudio Bravo, akinek nem kellett sokat várnia arra, hogy összecsapjon volt csapatával. A Marca készített a hálóőrrel egy interjút. 

14766469970271

Szerdán visszatérsz Barcelonába.  Van valami bizonyítani valód nekik?

Nincsen, teljesen nyugodt vagyok és remélem, hogy jó meccset fogunk játszani. Tettem, amit tennem kellett, de nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetek a világ egyik legjobb stadionjába.

Szembe kell nézned az MSN-nel szerda este…

Megtiszteltetés ellenük játszani, mert kiváló játékosok. Nagyon motiváló, hogy szembenézek velük, de mindkét csapatnak megvannak a maguk fegyverei, hogy megnyerjék a mérkőzést.

Messi most épült fel a sérüléséből, de a legutóbbi meccsén csereként beállva is gólt szerzett. Készen állsz szembenézni vele?

Ez nem meglepetés tőle, hiszen Messi a világ legjobb játékosa. Az egyetlen módja, hogy megállítsuk őt, ha mi is nagyon jól és kellő intenzitással játszunk.

Tanulmányoztad, hogy hogy lehet megállítani Messit? 

Sokan megteszik, sokan nem. Ő egy fantasztikus játékos, aki képes megteremteni a különbséget.

Külön figyelmet fogsz kapni a Camp Nouban? 

Jó érzéssel megyek vissza, mert már az első meccstől kezdve sok szeretetet kaptam az ottani szurkolóktól, és kell ennél nagyobb elismerés?

Hogyan fogadtad a kritikákat, amiket Marc-André Ter Stegennel kaptatok? 

Ebben a pozícióban különösen ki vagyunk téve a kritikáknak, minden kapus tudja ezt, főleg a Barcelonánál. Ter Stegennek meg van a magához való esze, hogy túllépjen ezeken.

Úgy érted, hogy a kapusokat keményebb fából faragták?

Különbözünk a többiektől, különlegesebb helyzetben vagyunk. Az első meccsemen a Citynél egy óriásit hibáztam, aztán jöttek a kritikák és a kételkedők, meg egy csomó negatív dolog, de ami a legfontosabb, hogy mindig biztosnak kell lenned magadban és a játékodban.

Milyen a Premier League? Nehéz ott kapusnak lenni? 

Van egy különleges varázsa, és másabb, mint a La Liga. Fizikailag jobb, és teljesen más a játék ritmusa is. Nem mellesleg mindig tele vannak a stadionok.

Kritizáltak a szezon elején. Erősebbek ezek a bírálatok Angliában, mint Spanyolországban? 

Nem nagyon figyelek oda a kritikákra, hacsak nem konstruktívak, és hasznosak a fejlődésemet tekintve. Mellesleg, nincs időm ilyen híreket olvasni, van négy gyerekem, akiket fel kell nevelnem! (nevet)

A legjobb formádban játszol most?

Ez még csak ezután jön, de nyugodt vagyok, hogy minél hamarabb el fogom érni azt a szintet.

Beilleszkedtél már teljesen a Citybe? 

Nem régóta vagyok itt, de már jó pár meccset játszottunk együtt, és emiatt magabiztos vagyok.

Le tudnád írni nagyon röviden, milyen Pep Guardiola?

Nagyon sok pozitív dolgot tudok mondani róla, főleg, hogy egy csodálatos ember, ami talán a legjobb dolog abban, hogy együtt dolgozhatok vele. És természetesen ott van a fantasztikus edzői karriere is.

És a taktikájáról tudnál mondani valamit?

Nagyon intelligens és gyakorlatias mindenben.

A Barcelonával már nyertél Bajnokok Ligáját, mit gondolsz, a Cityvel is képes lennél rá? 

Korai még ezen gondolkodni. Lépésről lépésre kell haladnunk, és meglátjuk, hogy mi lesz.

Szigeti Andrea

Forrás: Marca