Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Real Sociedad fölény és győzelem és a Depor ellen – videóval

Esélye sem volt a Depornak a Real Sociedad ellen, és a baszkok akár sokkal nagyobb különbséggel is nyerhettek volna. Ezzel ideiglenesen megelőzték az Athletic Bilbaót a tabellán.

w_900x700_231227416

Forrás: laliga.es

Real Sociedad – Deportivo La Coruna: 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Willian Jose (28.) ill. –
Sárga lapok: Navas (45.) ill. Albentosa (44.), Fajr (50.), Bergantinos (70.)
Kiállítás: – ill. –

Sokkal többet támadott a hazai csapat már az első félidőben is. Már az első percben volt egy nagy Xabi Prietónak, de centikkel a bal kapufa mellé lőtt. A 13. percben ismét Prieto próbálkozhatott, miután egy ígéretes keresztlabda után leszakadt a védőjéről és egy csel után lőtt, de megint nem sikerült eltalálnia a kaput. A 28. percben azonban sikerült megszerezniük a vezetést. Berchiche adta be a labdát középre, amit Willian Jose fejelt szépen a kapuba.  A 34. percben Inigo Martinez eresztett el egy lövést 23 méterről, amit épphogy csak védeni tudott a kapus.

A második játékrészben is a Real Socieadad dominált, a Deportivo nem sokat tudott mutatni a mérkőzésen. A 48. percben Willian Jose érkezett jól egy beadásra, de az egyik védő még időben menteni tudott, ugyanez történt a 55. percben Carlos Vela próbálkozásánál is. Mikel sem tétlenkedett, a 68. percben csak bravúrral tudták megállítani a védők, a 82. percben pedig ha nem lépnek bele a lövésébe, a kapus nem tudott volna védeni. A 86. percben Canales fejesével csak a kapufát találta el. A hazaiak az utolsó percekben ügyesen az ellenfél kapuja előtt tartotta a labdát, esélyt sem adva a Depornak az egyenlítésre.