Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nyakunkon a BL: „Messit megelőzni halálos”

Az idei évre befejeződtek a válogatott küzdelmek, így most már egészen tavaszig csakis a klubfutballé a főszerep. Az előttünk álló héten visszatér a Bajnokok Ligája, mégpedig egy fantasztikusnak ígérkező Juventus – FC Barcelona rangadóval.

chiellinimessi001

A két együttes már temérdek BEK vagy BL döntőben volt érdekelt, akár egymás ellen is, de az idén már a csoportkörben kénytelenek megütközni. Ez a tény persze nem zárja ki, hogy akár később is összefussanak. A szeptemberi odavágót az FC Barcelona nyerte nagyon simán, 3-0-ra, éppen olyan arányban, mint amilyennel a Juve búcsúztatta őket a tavaszi negyeddöntőben.

Az említett első csoportmeccsen Messi duplázni tudott, és szemlátomást a már Bonucci-mentes olasz védelem nem is tudott mit kezdeni az argentin virtuózzal. Most a szerdai találkozó előtt a Juventus (már nem biztos, hogy sokáig) válogatott védője, Giorgio Chiellini hűtötte le a kedélyeket, a visszavágót illetően:

„Ha megpróbálod előre látni Messi mozdulatait, akkor halott vagy! A befejezései és a mozgásának gyorsasága megakadályozza, hogy utolérd. Az egyetlen módja annak, hogy feltartsd, hogy megpróbálod megakadályozni a Barcelona kollektív játékát. Még a világ legjobb védelme sem képes megállítani őt labdával.”

–mondta a tapasztalt olasz védő, a Corriere Dello Sport riporterének.

Igaza van Chiellininek?

Balogh József