Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb hétvége, újabb csúcsrangadó Olaszországban

Az előző forduló nagy vesztese a Napoli volt, aki a Juventus elleni hazai vereséggel egy pont távolságra hozta fel közvetlen riválisát, emellett első helyét is elvesztette az Interrel szemben. Most azonban ismét fordulhat a kocka, hiszen a déliek a Juventus-Inter mérkőzés eredményének tudatában fogadják majd a Fiorentinát.

seriea3wallpaper

December 9., szombat:

18:00 Cagliari–Sampdoria (Digi Sport 3)
20:45 Juventus–Inter (Digi Sport 1)

Az esti szuperrangadó előtt a Cagliari fogadja a Sampdoriát, mindkét csapat két meccs óta nyeretlen. Ez főleg a vendégeket bánthaja, akiknek megszakadt a százszázalékos hazai sorozata a Lazio ellen, most idegenben vígasztalódhatnak. Szombat este aztán minden szem Torinóra szegeződik majd, hiszen a “Derby d’Italia” mindig nagy eseménynek számít, a tabella jelenlegi állása miatt ez most sokszorosan igaz. A Juventus kapuját Gigi Buffon sérülése miatt Szczesny védi majd, a támadósorban Higuaín és Mandzukic helye biztos, mellettük vagy Cuadrado vagy Dybala kezdhet. Az Internél nem várható meglepetés a kedző tizenegyben, elől a jól megszokott Candreva, Icardi, Perisic hármas rohamoz majd, a védelembe pedig visszatér Miranda.

December 10., vasárnap:

12:30 Chievo–Roma (Digi Sport 1)
15:00 Napoli–Fiorentina
(Digi Sport 1)
15:00 Spal–Verona
15:00 Udinese–Benevento
18:00 Sassuolo–Crotone
 (Digi Sport 1)
20:45 Milan–Bologna
(Digi Sport 1)

A vasárnap kora délutáni mérkőzésen a Chievo a múlt heti milánói pofont próbálja majd helyrehozni, ehhez azonban a remek formában lévő Romának is lesz pár szava, a vendégek magabiztosságát tovább növeli hétközi BL-továbbjutásuk. Rossz hete van a Napolinak, a Juventus elleni vereség után a BL-ből is kipottyantak Maurizio Sarri fiai, az egyre feljebb törő Fiorentina ellen csak a három pont elfogadható a délieknek. Újoncok és egyben kiesőjelöltek csatájára kerül sor Ferrarában, ahol a Spal fogadja a Veronát. Érdekes összecsapásnak ígérkezik az Udinese-Benevento találkozó is. A hazaiakra egyelőre nagyon jó hatással van Massimo Oddo kinevezése, a vendégek pedig végre mertörték borzalmas sorozatukat, nagy kérdés, hogy a Milan elleni döntetlenből mennyit tudnak átmenteni az elkövetkező mérkőzésekre. Késő délután is alsóházi rangadóra kerül sor, a Sassuolo fogadja a frissen kinevezett Walter Zengával érkező Crotonét. Döcögősen indult Gennaro Gattuso edzői karrierje a Milan kispadján, döntetlen Beneventóban, majd vereség a Rijeka ellen, a Bologna ellen egyszerűen nem hibázhatnak “Rino” tanítványai. A vendégeknél van némi remény Nagy Ádám szereplésére, hiszen Andrea Poli eltiltott.

December 11., hétfő:

19:00 Genoa–Atalanta (Digi Sport 1)
21:00 Lazio–Torino
(Digi Sport 1)

Megtáltosodni látszik a Genoa Davide Ballardini sokadik visszatérése után, az Európa-ligában remeklő Atalanta látogat hétfő este a Marassiba. A fordulót a Lazio-Torino mérkőzés zárja majd. A hazaiaknál jó hír, hogy felépült a nyár óta hiányzó Felipe Anderson. A “bikák” sorozatban négy döntetlen után alighanem ismét megelégednének az egy ponttal, bár a tabellán való feljebblépéshez mindenképp javítaniuk kell győzelmi mérlegükön.

(zp)