Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Veronában győzött villámgyors góllal a Roma – videóval

A Serie A, vagyis az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának vasárnapi első, kora délutáni meccsén győzött az AS Roma, amely idegenben verte meg a Hellas Verona csapatát. Csupán egy gól döntött, ám lőhetett volna jóval többet is a fővárosi gárda, amely emberhátrányba is került, de még így is akadt bőven lehetősége arra, hogy többször betaláljon.

IMG_20180204_144059Ünder kitörő öröme szupergyors, végül győzelmet érő gólja után (twitter.com/ASRomaEN)

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis a Serie A 23. fordulójának első vasárnapi meccsén kora délután az AS Roma a Hellas Verona vendége volt.

Elképesztően jól és gyors góllal kezdett a Verona otthonában a Roma! Egy perc sem telt el, amikor is Ünder távoli lövése akadt be a bal alsóba (0-1)! Nem sokkal később, a 6. percben újfent betalálhatott volna a római alakulat, ám Dzeko közeli lökete a kapu fölött szállt el. Negyedórához érve sem kapcsolt kisebb fokozatra a Roma, amely egyre inkább nagyobb fordulatszámon pörgött, és ismét Dzeko veszélyeztetett, ám a bosnyák fejese a kapusé lett. Dzeko nem tudott leállni, a 20. minutumban a vendégek szögletét követően a támadó tizenhatosról leadott lövése után ment kevéssel mellé a labda. Többel is vezethettek volna már tehát a Farkasok, ám a 33. percben kis híján egalizált a Hellas Verona, amikor is Matos távoli próbálkozása ment kicsivel mellé. Az első félidőben már több komolyabb lehetőség nem alakult ki, de az egy kisebb csoda volt, hogy a fővárosi klub nem vezetett legalább 3 góllal, hiszen végigtámadta a vendégcsapat az első félidőt, és szinte folyamatosan nyomás alatt tartotta a hazai kaput veszélyes helyzetei révén.

IMG_20180204_142542Dzeko mindenki előtt – tarthatatlannak bizonyult a Roma bosnyák támadója, ám annak ellenére, hogy volt jópár helyezete, és szinte csak ő alakított ki ziccert, betalálni nem tudott ma délután Veronában (forrás: twitter.com/ASRomaEN)

A második játékrész viszont nem indult túl jól a rómaiak számára, ugyanis Lorenzo Pellegrini követett el egy nagyon felesleges szabálytalanságot, amikor a középpálya környékén teljesen érthetetlen módon utána rúgott a labdát birtokló hazai játékosnak, a bíró pedig azonnal pirosat adott a fehérmezesek labdarúgójának az 51. percben! Így közel egy teljes félidőt kellett emberhátrányban játszania a fővárosi legénységnek. Nem törte meg viszont igazán a kiállítás a vendégeket, persze kicsit jobban előre tudott jönni a veronai gárda. Ennek ellenére a 74. percben a végig veszélyeztető Dzeko a kapus által eladott labdát tűzte kapura, ám Nicolas nagyot mentett, így nem módosult az állás! A ráadás 4 perc volt a rendes játékidő leteltével, végül pedig két nagy lehetőséggel zárult a meccs. A 93. minutumban Strootman középre tett labdájával Kolarov találta szemben magát a kapussal, majd lövésébe épphogy belekapott, és jöhetett a vendégek szöglete. A sarokrúgást követően Naingollan tudott még kapura lőni, viszont fogta a labdát Nicolas, a meccs pedig lényegében véget is ért. Korai góljával tehát győzött későbbi emberhátrányba kerülése ellenére is a Roma, amely ezzel hozta a papírformát, ám továbbra is igencsak le van maradva az első két helyezettől, azaz a Napolitól és a Juventustól, viszont már a Lazio és Inter nyakán van jelenleg, ám előbbi ma este játssza le 23. fordulóbeli bajnokiját.

Serie A, 23. forduló
Hellas Verona – AS Roma • 0-1 (0-1)
Helyszín: Stadio Marc’Antonio Bentegodi, Verona. Vezette: Michael Fabbri
Gólszerzők: – , ill. Ünder (1.)
Sárga lapok: Antonio Caracciola (21.), Fares (29.), Buchel (48.), ill. Naingollan (24.)
Kiállítás: – , ill. Pellegrini (51.)

Hellas Verona: Nicolas – Ferrari, Caracciola, Vukovic, Fares – Romulo, Valoti (Calvano, 67.), Buchel (Souprayen, 88.), Aarons (Lee Seung-Woo, 71.) – Petkovic, Matos. Vezetőedző: Fabio Pecchia

AS Roma: Alisson – Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov – Pellegrini, Strootman – Ünder (Gerson, 70.), Naingollan, El Shaarawy (Perotti, 81.) – Dzeko (Defrel, 89.). Vezetőedző: Eusebio Di Fransesco

Nagy Dávid