Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Benzema: “Mindig a jó játékosokat kritizálják!”

Legutóbb Zinedine Zidane beszélt a góllövéssel igencsak hadilábon álló, 38 eddigi tétmeccsén 9 alkalommal eredményes Karim Benzemáról. Most maga az érintett is megszólalt saját formájával kapcsolatban.

(Kép: as.com)

A blancók francia csatára a népszerű magazinnak, a Vanity Fair-nek beszélt többek között saját szezonjáról, az őt ért kritikákról, de csapattársaival és a vezetőkkel való kapcsolatáról is ejtett pár szót. Az átláthatóság kedvéért sorba vettünk néhányat a kérdések közül, természetesen utána Benzema válaszaival.

Milyen típusú játékosnak jellemeznéd magad?

“A pályán folyamatosan gondolkozok, mintha egy komputer lenne a fejemben. Mielőtt labdához érek, már igyekszek felmérni minden eshetőséget, azt, hogy milyen helyzetben vannak a társaim. Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy a szurkolók ezt lehet másképp látják, de ez így van rendjén.”

A kritikákról:

“Próbálok jól futballozni, segíteni a csapattársaimnak, és mindent megnyerni, amit csak lehet. Amit nem szeretek az az, hogy az emberek akkor is kritizálnak, ha jól futballozok. Mindezt azért, mert nem szerzek gólt. Azokért futballozok, akik igazán értékelik a munkámat! Akik fütyülni jönnek ki a stadionba, azok had fütyüljenek csak! Nem fogom tudni megváltoztatni a véleményüket. Mindig a jó játékosokat kritizálják! Valahogy el kell adni az újságokat is! Viszont ahhoz nincs sükségem a sajtóra, hogy tudjam, hogy rossz meccsem volt vagy sem!”

Kapcsolat a csapattársakkal:

“Mindannyian barátok vagyunk! De ez nem jelenti azt, hogy eljárunk rendszeresen vacsorázgatni, vagy ebédelni. Csapattársak vagyunk, nagyon jó a munkakapcsolatunk!”

Megérkezés Madridba és a kapcsolat Florentino Pérezzel:

“Számára egy álom volt hogy ide érkeztem, és találkozhattam vele. Nagyon nyugodt és barátságos személyiség. Emlékszem elősz9ör megkérdezte, hogy akarok-e a Real Madridban játszani – Egyből azt feleltem, hogy természetesen igen! Ő mindig mellettem áll, akkor is amikot jól megy a játék, és akkor is, amikor nem. Olyan ő a számomra, mintha egy családtagom lenne, annak ellenére, hogy egy klubelnök.
Mi volt az első gondolatom, azzal kapcsolatban, hogy a Real Madridban futballozhatok? Az hogy keményen kell dolgoznom, be kell bizonyítanom a tehetségemet, különben az első adandó alkalommal visszamegyek Franciaországba!”

(…) és ha már Franciaország: Mit gondol Benzema a válogatottba való visszatérésének lehetőségéről:

“Semmit! 30 éves vagyok, van két gyermekem, boldog vagyok Madridban, és ez az ami számít. Ha szükségük van rám, tudják hol találnak!”

+ Válasz arra, hogy miért nem énekli Benzema a La Marseillaise-t:

“A szövege pontosan olyan, mintha háborúba hívna. Ez egy olyan valami, ami számomra különösen nem  tetszik!” – Talán ha Didier Deschamps behívná a válogatottba…