Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: résztvevő országot vertek a lemaradó olaszok! – videóval

Szaúd-Arábia válogatottja is megkezdte ma este a felkészülést, a június 14-én kezdődő oroszországi világbajnokságra, melyen a házigazda ellen lép előszö pályára, méghozzá a nyitómeccsen! Az olaszok ellen ugyan kikaptak a szaúdiak, de gólt szereztek, és közel jártak az egyenlítéshez is!

IMG_20180528_225244Balotelli (jobbra) volt az olaszok első góljának szerzője (forrás: twitter.com/SaudiNT_EN)

Az olasz labdarúgó-válogatott ugyan nagy meglepetésre története során először nem jutott ki a vb-re, mai ellenfele felkészülési mérkőzésen a világbajnoki résztvevő Szaúd-Arábia nemzeti csapata volt.

Már a 8. percben előnybe kerülhettek volna az olaszok, de Balotelli labdáját nem tudta a kapuba juttatni Insigne. A 14. minutumban Politano végezte el Olaszország szögletét, Pellegrini pedig csúsztatott, de a játékszer nem talált kaput. A 21. percben viszont megtört a jég, a visszatérő Balotelli lökete akadt be a tizenhatosról a szaúdi kapuba (1-0)! A félidő végéhez közeledve kimaradt egy olasz ziccer, ugyanis Criscito találta telibe a felső lécet, a szünetig viszont már újabb gól nem esett.

A sokkal jobban futballozó olasz válogatott már az 56. percben kis híján növelte előnyét, ám Pellegrini lövése fölé ment. Így is csak idő kérdése volt, és jött az újabb olasz találat! A 68. minutumban Belotti jutatta kapuba a kipattanót, megduplázva ezzel övéi előnyét (2-0)! A 72. percben viszont jött a szépítés, a szaúdi válogatott gyorsan szépített, Al Shehri ugyanis kihasználva az olaszok hibáját, bevette a kaput (2-1)! Ráadásul a 79. minutumban egalizálhatott is volna a vébére készülő válogatott, de Al Harbi próbálkozását Donnarumma hárította. A lefújásig több gól már nem született, így vereséggel kezdte meg vb-re való felkészülését Szaúd-Arábia válogatottja, de nincs oka a játékosoknak a szégyenkezésre, tisztesen álltak helyt az olaszok ellen.

Szaúd-Arábiára még két felkészülési meccs vár az oroszok elleni vb-nyitómeccs előtt, és természetesen mi a szaúdiak hátralévő főpróbáiról is beszámolunk, ahogyan a világbajnokság minden egyes találkozójáról is!

Felkészülési mérkőzés
Olaszország – Szaúd-Arábia • 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Balotelli (21.), Belotti (68.), ill. Al Shehri (72.)

VIDEÓ HAMAROSAN!


Szaúd-Arábia további mérkőzései a világbajnokság előtt
Június 6., szerda, 20:00 • Szaúd-Arábia – Peru
Június 8., péntek, 19:30 • Németország – Szaúd-Arábia

Szaúd-Arábia mérkőzései a világbajnokságon

A-csoport
Június 14., csütörtök, 17:00 • Oroszország – Szaúd-Arábia (nyitómeccs)
Június 20., szerda, 17:00 • Uruguay – Szaúd-Arábia
Június 25., hétfő, 16:00 • Szaúd-Arábia – Egyiptom

Nagy Dávid