Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pato az AC Milanhoz való nagy visszatérésről

A napokban beszámoltunk róla, hogy a rutinos csatárt kereső AC Milan együttesénél szóba került a klub egykori játékosa, a még mindig csak 29 éves Alexandre Pato leigazolásának lehetősége, most a brazil támadó is ismertette ezzel kapcsolatban az álláspontját.

A torinói illetőségű Tuttosportban felülmerült pletykákat Pato a közösségi médián keresztül igyekezett csírájában elfojtani:

“Sosem mondtam azt, hogy távozni szeretnék a Tianjin Quanjan csapatától, mint ahogyan azt sem mondtam, hogy vissza akarok menni a Sao Paolóba vagy az AC Milanba.”

Ezzel mintegy megállapíthatjuk, hogy komoly tárgyalások eleddig aligha kezdődhettek meg a milánói klubvezetés és a brazil támadó között, de véglegesen aligha zárható ki, hogy esetleg nem fog még tényleg visszatérni egyszer a San Siróba.

Pato egyébiránt annak idején, 2007 és 2013 között 63 gólt szerzett az AC Milan színeiben 150 mérkőzésen, de utolsó két szezonjában már sorozatos sérülésekkel bajlódott, így végül továbbállt a csapattól. A legutóbbi két szezont a kínai szuperligában töltötte, ahol 17, ill. 14 találatot jegyzett idényeként.