Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Öt magyar a világ legjobbjai között

A Marokkói Marrákesben vasárnapig tartó harmadik footgolf világbajnokság pénteki napján a szerdán félbemaradt csapatverseny negyeddöntőit és a csütörtöki egyéni versenynap végjátékát pótolták. Ezt követően kialakult a szombati csapatverseny elődöntőinek párosítása, és kiderült melyik az a száz játékos – közte öt magyarral –, akik a vasárnapi fináléban Lengyel Béla és Christian Otero nyomába léphetnek.

A kieséses rendszerű, match play formátumú csapatversenyben két kört (nyolcad- és negyeddöntő) sikerrel teljesítő nemzetek csapnak össze a világbajnokság szombati négyes döntőjében. Anglia és Franciaország – utóbbi pont a magyarok testén át – már továbblépett a negyeddöntőből, míg a Spanyolország-Hollandia és az Egyesült Államok-Argentína mérkőzést a sötétedés miatt pénteken kellett befejezni. Így az elődöntőben Anglia-Spanyolország és Franciaország-Egyesült Államok mérkőzést rendeznek holnap délelőtt. A két vesztes a bronzéremért, a nyertesek az aranyéremért szállnak harcba délután.

A csütörtökön félbehagyott harmadik egyéni versenynapot péntek délután fejezték be, ezt követően húzták meg a vonalat a legjobb száz játékos után. Az úgynevezett cut-ot túlélők vasárnap szállnak harcba a világbajnoki címért. Az élen a brit Jamie Cullum és a francia Alex Richer áll holtversenyben, mögöttük a francia Nicolas Pussini és az argentin Matias Perrone szintén ugyanannyi rúgásszámmal (kettővel lemaradva) áll a harmadik helyen. A százas listából számos klasszis hiányzik, ezért is számít nagy dolognak, hogy Magyarországról öten is ott lesznek a vasárnapi végjátékban. Simonyi Gábor, Gelencsér Gábor, Karakas Attila, Németh Gábor (fenti képen) és az első világbajnok, Lengyel Béla is kvalifikálta magát a világ száz legjobb játékosa közé.

A legjobb 25-25 szenior és női játékos döntőjét is vasárnap tartják.

FELNŐTT FÉRFI RANGLISTA

SZENIOR RANGLISTA

NŐI RANGLISTA