Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Csak a friss világbajnok tudta legyőzni a magyar válogatottat

A marokkói Marrákes városában vasárnap zárult a harmadik footgolf világbajnokság, szombaton pedig csapatbajnokot avattak. Nem is lehetett volna szorosabb a döntő, a franciák ugyanis csupán gólaránnyal bizonyultak jobbnak a briteknél. A bronzérmet a 2016-os győztes Egyesült Államok szerezte meg Spanyolországot legyőzve.

A szombati napon rendezték a vb négyes döntőjét, ahol Franciaország-Egyesült Államok és Anglia-Spanyolország mérkőzést rendeztek az elődöntőkben délelőtt. Miután a franciák és az angolok sikerrel vették ezeket az akadályokat, ők mérkőzhettek meg délután az aranyéremért az Al Maaden Golf Club 1-es pályáján. A 18 szakasz után az egyéni és páros (egy-, illetve kétlabdás) párharcok után 3-3-as döntetlenre álltak, azonban a szabályok szerint ez esetben az úgynevezett gólarány döntött, ami a galloknak kedvezett (32-28).

A mieink így elmondhatják magukról, hogy a svájciak nyolcaddöntős legyőzése után a negyeddöntőben a későbbi bajnoktól kaptak ki és lettek ötödikek. A 2016-os tornán ugyanez volt a képlet, a negyeddöntőben a későbbi győztes Egyesült Államok búcsúztatta a magyar csapatot.