Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“A következő vb-n megmutatom, hogy ennél is többre vagyok képes…” – Exkluzív interjú

Vasárnap lesz egy hete, hogy véget ért a 2018-as footgolf világbajnokság, melyre nagyon szép számú magyar delegáció utazott ki. Felnőtt és szenior kategóriában is végeztek magyarok az élmezőnyben. A válogatott pedig csak a friss világbajnoktól kapott ki és ötödik lett. A legjobb helyezést viszont nem ők, hanem az MTK korábbi labdarúgója Ujvári Izabella érte el. A footgolfozó freestyler kis híján érmet szerzett első világbajnokságán, melyen végül negyedik lett. A Marokkói hazaérkezés után Iza a FociClub.hu-nak adott interjút.

– Nem titkoltan világbajnoki álmokkal utaztál ki Marokkóba. Ez most nem jött össze, de nagyon büszke lehetsz a negyedik helyezésre. Pár nappal a verseny után milyen érzések kavarognak benned, hova tudod tenni ezt az eredményt?
– Természetesen helyén kezelem. Jobb eredményért utaztam ki, de nem panaszkodhatok, mert igazi profikkal versenyeztem. Olyan játékosok előztek meg, akik megérdemelték a győzelmet. Most jobbak voltak, de a következő világbajnokságon még ennél is szorosabb versenyt ígérek. Meg szeretném mutatni, hogy sokkal több van bennem.

– Mennyiben okozott meglepetést a hölgyek mezőnye, annak erőssége?
– Szándékosan nem utaztam külföldi versenyekre a felkészülés ideje alatt. Ezért egyáltalán nem ismertem a mezőnyt, ahogyan ők sem tudták, hogy mire számíthatnak tőlem. Valahol ez volt a cél, és ez bejött.

– Milyen volt Marokkó, a pálya és a szervezés?
– Szabadidőnkben Marrakesh híres piacán jártunk, ahol szinte egy mesében éreztem magam. Kígyóbűvölők, majomidomárok mindenhol. Az elején kicsit félelmetes volt, de utána megszoktuk az emberek érdekes mentalitását. A pályák csodálatosak voltak mind látványban, mind pedig minőségben.

– Beszéljünk egy picit a versenyről. Hol rontottál bele, mivel voltak jobbak a britek?
– Habár erre készültem kilenc hónapot, csak a verseny első napján fogtam fel, hogy egy világbajnokságon vagyok. Új és ismeretlen volt minden, de a második naptól, ahogy a világ legjobbjaival kerültem egy flight-ba, tudtam, hogy azonnal fel kell nőjek hozzájuk és élveznem kell a játékot. A britek hozzáállása kitűnő volt, és rengeteg versenyen vettek részt az elmúlt két évben, ahol sok tapasztalatot szereztek. Én nem a versenyen hibáztam, hanem a felkészülésben. Ez hatott ki a versenyemre.

– Milyen élményekkel gazdagodtál, tanultál-e valami újat?
– Megtanultam egy nagyon fontos dolgot a saját bőrömön; hogy őszintén, tiszta szívvel és lélekkel kell az álmainkat kergetni és megvalósítani! Az élet mindent visszaad! Jót is, rosszat is! Hatalmas élmény volt a világ legjobbjaival versenyezni és átélni azt a profizmust, amit ők képviselnek.

– Hogyan tovább, mi a célkitűzés?
– Egy kis időre háttérbe szorítom a profi sportolást. Az egész eddigi életem az edzésekről és a versenyzésről szólt, mindent erre tettem fel. Most szeretném magam máshol is kipróbálni.

Az elmúlt hetekben a FociClub.hu-n végig követhettétek a sportág harmadik világbajnokságának minden mozzanatát. Nem csak a versenyt és az eredményeket figyelhettétek, de megismerhettetek több mint 20 magyar sportolót is bemutató cikksorozatunkban. Olvasni utólag is lehet, és érdemes, az alábbi linken mindent megtaláltok! (KATT)