Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Harmadjára avattak világbajnokot!

A harmadik footgolf világbajnokság zárónapján férfi, szenior és női kategóriában is világbajnokot avattak. Matias Perrone lépett Lengyel Béla és Christian Otero nyomdokaiba, míg a sportág történetének első 45 év feletti világbajnokát Stefano Grigolónak, az első női győztesét Sophie Brownnak hívják.

A marokkói Marrákes városában megtartott footgolf világbajnokság zárónapján rendezték az egyéni küzdelmek döntőit. A legjobb száz férfi játékos közül a hátrányból induló, argentin Matias Perrone lett a világbajnok, megelőzve a világranglista éllovas, brit Ben Clarke-ot. A harmadik helyen a korábbi sokszoros válogatott argentin labdarúgó, Fabian Ayala végzett, miután a döntetlen után szétlövésben verte a francia Nicolas Pussinit. Ezzel megszakadt a sorozat, miszerint mindig a házigazda adja a világbajnokot, hiszen 2012-ben Lengyel Béla nyert Kisorosziban, míg 2016-ban az argentin Christian Otero győzött Buenos Airesben.

A legjobb magyar Simonyi Gábor lett (52.). A top százban még négyen végeztek, Németh Gábor 62., Gelencsér Gábor, Lengyel Béla és Karakas Attila holtversenyben zárt a 73 pozícióban.

VÉGEREDMÉNY

A szeniorok között az olasz Marcelo Grigolo drámai végjátékban lett a kategória első világbajnoka. A holland Marcel Peeper remekelt vasárnap és vezető helyen fejezte be a versenyt. Az utána következő olasznak az utolsó lyuknál viszonylag messziről egy kockázatos rúgással esélye volt megnyerni a tornát, míg egy biztonsági gurítással egálra hozhatta volna kettejük párharcát. Előbbinél döntött, amivel megnyerte a 45 éven felüliek kiírását. A harmadik a francia Olivier Grava lett. A legjobb magyar a tizedik helyen záró Tajtyi Róbert lett.

VÉGEREDMÉNY

A hölgyeknél három brit már a korábbi versenynapok után élre állt és ezt a hármas vezetést nem is engedte már ki a kezéből. Ujvári Izabella próbált meg egyedüliként beleszólni az érmek sorsába, de végül az előkelő negyedik helyen zárt. Sophie Brown az utolsó pár szakaszon már nyugodtan játszhatott előnye tudatában, amit az utolsó szakasz lejátszása után világbajnoki címmé formált. Ezzel ő a sportág első világbajnoka, míg Claire Williams ezüst-, Natalie Richardson bronzéremnek örülhetett.

VÉGEREDMÉNY

A csapatversenyt szombaton Franciaország nyerte.

Vb képek

Még több vb kép