Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Négy világbajnok kerestetik

A hétfői nappal elrajtolt minden idők legnagyobb footgolf eseménye, a harmadik világbajnokság. A marokkói Marrákesben vasárnapig tartó seregszemlén közel negyven ország 450 játékosa lép pályára, hogy felnőtt férfi, szenior, női és csapat kategóriában megméresse magát. A magyar csapatban ott van az első világbajnok, Lengyel Béla, a korábbi válogatott Juhár Tamás és szenior világranglista második helyén álló Tajtyi Róbert.

A 23 fős magyar válogatott pénteken érkezett Afrikába, a francia és marokkói szövetség által rendezendő vb helyszínére. A hétvégi pályabejárás és edzésnapok után tegnap este a hivatalos megnyitóval és a hétfői csoportbeosztásokkal ma reggel az egyéni versenyszámokkal elrajtolt a mezőny. Két golfklub három footgolf pályáján hétvégéig tart a verseny, szombaton csapatban, vasárnap felnőtt férfi, szenior és női kategóriában hirdetnek győztest, utóbbi kettőben most először, a felnőtt férfiaknál 2012-ben Magyarországon Lengyel Béla, 2016-ban, Argentínában a szintén hazai pályán diadalmaskodó Christian Otero volt a legjobb. A dél-amerikai vébén debütált a match play formátumú csapatverseny, ahol az Egyesült Államok emelhette magasba a trófeát.

A versenyt felvezető sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a footgolf kandidál a párizsi olimpiai játékok programjába való felvételre, ugyanis a rendező országokban van lehetőségük bemutató sportágakat felvenniük a programjukba.

Facebook oldalunkon folyamatosan közvetítjük az eseményt és tájékoztatunk a legfontosabb történésekről.

Hétfői élő eredménykövetés

Férfi
Szenior
Női