Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: a legértékesebb román játékos érkezhet

A legújabb hírek szerint a román labdarúgás jelenleg legértékesebbnek tartott játékosát, az olasz bajnokságban edződő Ionut Radut nézte ki magának a Bajnokok Ligája szereplésről újfent lecsúszó Arsenal.

Az 1997-es születésű Ionut Radu korábban volt a román U21-es válogatott csapatkapitánya is, ám a felnőtteknél egyelőre csak a kerettagságig tudott eljutni. A bukaresti kapus 2013-ban szerződött Olaszországba, hogy az Internazionale csapatánál tanulja ki a szakmát. Azonban Radunak nem sikerült komoly nevet szereznie a milánóiaknál, így például a legutóbbi idényt is a Genoában töltötte. A piros-kékek pedig olyannyira elégedettek a teljesítményével, hogy 8 millió euróért végleg megvették, és 2021-ig adtak számára szerződést. Mellesleg az Inter a következő két idény során kedvező áron akár vissza is vásárolhatja Radut Genovából.

Az olasz és a román sajtó azonban már azt is tudni véli, hogy a Genoa elég gyorsan meg is válik Radutól. Akár már az idén nyáron az Arsenalhoz, esetleg a francia Olympique Lyon igazolhat a fiatal portás. Radu ügynöke, Crescenzo Cecere szerint utóbbi gárda érdeklődése a legreálisabb, és a leginkább logikus lépés ügyfele fejlődése érdekében.