Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Mourinhót nem lepte meg, hogy feltámadt a Juve!

Sajátos stílusában értékelte a Juve elleni “őrületet” az AS Roma trénere, José Mourinho. 

(Photo by Matteo Ciambelli/DeFodi Images via Getty Images)

Mint ismert, az AS Roma bár 3-1-re is vezetett a Juventus elleni rangadón a Stadio Olimpicoban, mégis a vesztes fél maradt a lefújást követően. José Mourinho szerint főképp egy valami miatt történhetett ez meg!

“70 percig abszolút kontrolláltuk a találkozót. Remekül kezdtünk, és eddig a pontig nagyszerűen is futballoztunk. Magasan akartunk védekezni, kezdeményezni és diktálni a tempót (…)” – idézi a DAZN a csalódott portugál trénert.

“(…) Ekkor aztán valahogy minden összeomlott! A 3-2-vel egyszerűen megöltek minket lelkileg! Amikor egy olyan mentálisan erős játékosokból álló csapatot, mint a Juve visszaengedsz a mérkőzésbe, bizony kegyetlenül megérzik a gyengeséget. Egyszerűen gyengék voltunk a pályán, ami főleg a játékosaim problémája! Vannak ugyanis olyan futballisták a keretben, akik nem bírják el az ilyenfajta nyomást, talán túl ‘jó fiúk’! Annyit mondtam az öltözőben, hogy ha 70 percig tartana a meccs, akkor büszkék lehetnénk a teljesítményünkre, így viszont már kevésbé igaz ez!” – folytatta Mourinho, majd próbált optimista maradni csapata helyzetét illetően, bár nem biztos, hogy a keret minden tagja örül majd a szavainak.

“Három éves szerződésem van Rómában. Ezután sem lesz másképp, hogy minden egyes nap azért fogok dolgozni, hogy előrébb léphessünk. Ehhez azonban szükségem lesz a klubvezetés támogatására. Két játékost már igazoltuk, az egyikőjük (Ainsley Maitland-Niles) már be is mutatkozott, a másik egy középpályás, aki szerintem a következő napokban már velünk lesz. Olyan játékosokra van szükségem, akik átérzik a felelősséget, mind fizikálisan, mind pedig mentálisan erős személyiségek. Nem a hatodik vagy hetedik helyért akarunk harcolni a bajnokságban, még akkor sem, ha egyeseknek ez kényelmes!” – tette még hozzá az érezhetően csalódott Roma-tréner.