Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: egyetlen gól döntött a Man.City-Arsenal rangadón – VIDEÓVAL

Óriási meglepetésként kezelhető, hogy még a szezon előtti pozitív várakozásokat is túlszárnyalva magabiztosan vezeti az angol bajnokság tabelláját az Arsenal. Az „Ágyúsoknak” azonban a PL-ben még kétszer meg kell méretnie a címvédő és legfőbb üldöző Manchester Cityvel. A bajnoki párharca pedig remek bemelegítés volt a mai kupa-randijuk.

(Photo by Alex Livesey – Danehouse/Getty Images)

FA-kupa – 1/16 döntő
Az Arsenal az utóbbi években nagyon ritkán tud a Manchester City fölé kerekedni. Az „Ágyúsok” utoljára épp a kupában gyűrték le a „Kékeket”, még a furcsán alakuló 2020-as esztendő júliusig elnyúló „tavaszán”, júliusban.

Azóta viszont rendre a City nyeri a páros meccseit, és az esélyek ma is a hazaiak mellett szóltak. Pedig látszólag mester és tanítványa, vagyis Guardiola és Arteta is belement a könnyített játszmába: magyarán inkább „B” csapatokat küldtek pályára, néhány meghatározó ember bevonásával.

A találkozót végül a City nyerte. Nehéz egyértelműen kijelenteni, hogy csakis a manchesteriek érdemelték volna ki ma a továbbjutást, ám tény, hogy valamivel többet tettek a nyolcaddöntős szereplésért, mint a rövidebb kispaddal rendelkező „Ágyúsok”.

A Guardiola-csapat már Aké vezető és egyben győztes gólja előtt is sikeresen tördelte a londoniak játékát. A több helyzet pedig hozta a nagyszámok törvényét, és végül a győzelmet is a City számára.

Manchester City – Arsenal 1-0 (0-0)
Helyszín: Etihad Stadium (Manchester); Vezette: Paul Tierney
Gólszerző: Aké (64.), ill.
Sárga lap: Gündogan (90+3.), ill. Holding (42.), Zincsenko (90+2.)

City: Ortega – Aké, Stones, Akanji, Lewis – Rodri, Gündogan – Grealish, De Bruyne, Mahrez – Haaland. Menedzser: Pep Guardiola.
Arsenal: Turner – Tierney, Gabriel, Holding, Tomiyasu – Xhaka, Partey – Trossar, Vieira, Saka – Nketiah. Menedzser: Mikel Arteta.

A meccs összefoglalója: