Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: A piros lapok meccsén a Győr elődöntős

A Vasas és a Videoton után a Győr is biztosította helyét a legjobb négy között. A győri találkozót a Honvéd nyolc emberrel fejezte be.

A vendégek kezdték aktívabban a mérkőzést, valamint veszélyesebbek is voltak Délczeg Gergely korai sérülése ellenére is. Az egygólos hátrány tehát a fővárosiakat sarkallta nagyobb erőbedobásra. Ivancsics Gellért hagyta ki az első helyzetet. A huszadik perctől leginkább csapongó, esetleges játékot hozott több kemény belépővel tarkítva. Drissa Diarrát a játékvezető egy jogos sárga lap után jogtalannak tűnővel büntette, következésképp a kispesti futballistának véget ért mérkőzés 45 percnyi játék után.

Fordulás után Pintér Attila Marek Strestíket és Nikola Trajkovicsot küldte be, ám szemmel látható eredményt nem nagyon hozott ez a változtatás. Sőt! Inkább a Honvéd vett fel támadóbb játékot, amit Varga Roland és Koltai Tamás lohaszthatott volna le, ám helyzeteiket kihagyták. A 64. percben újabb piros mezes vendégjátékos került a kiállítás sorsára, amikor Alekszandr Ignjatovicsot küldte le Bognár Tamás játékvezető.  A kettős emberelőnyt már nagy nehezen kihasználta a hazai csapat. Vögyi Dániel a 70. percben szabadrúgásból, Djordje Kamber pedig egy fejest követően volt eredményes.

A végén még a friss szerzemény, Davide Lanzafame került a kiállítás sorsára.

Ezzel pedig a Győr továbbjutott. A mesterek értékelését a nemzetisport.hu-ról vettük át.

Győri ETO – BP. Honvéd 2–0 (0-0)
Győr, ETO-Park, 1500 néző. V: Bognár T. (Lémon O., Takács G.)
Győri ETO: Sztevanovics – Svec, Had, Lipták, Völgyi – Kamber, Kink (Andrics, 74.), Pátkai (Strestík, 55.) – Varga R., Kronaveter (Trajkovics, 52.), Koltai. Vezetőedző: Pintér Attila

Budapest Honvéd: Kemenes – Lovric, Ignjatovics, Alcibiade, Baráth –  Ivancsics (Zsivanovics, 66.), D. Diarra, Ikenne (L. Martínez, 61.), Hidi – Lanzafame, Délczeg (Vernes, 11.). Vezetőedző: Marco Rossi

Gólszerzők: Völgyi (70.), Kamber (76.)
Kiállítva:
Diarra (második sárga lap után) a 45., Ignjatovics (Trajkovics lerántásáért) a 66., Lanzafame (dulakodásért) a 87. percben
Továbbjutott
: a Győri ETO, 3–0-s összesítéssel

Pintér Attila: – Ha nem is sikerült végig azt a játékot nyújtanunk, amit elterveztünk, de végül a továbbjutást megérdemelten kiharcoltuk. Bár többször pontatlanok voltunk, sikerült felőrölnünk a Honvéd ellenállását. Örülök, hogy a cserék hozzá tudtak tenni a játékunkhoz.
Marco Rossi nem jelent meg a sajtótájékoztatón. A Budapest Honvéd olasz trénere a mérkőzés után az öltözőből indulatosan, a folyosón kiabálva elhagyta az épületet.

Gavalovits Sándor